Prvi električni Bentley će biti limuzina

Bentley je otkrio da će još uvek neimenovani električni Bentley biti smešten u kategoriju "Sedan" i da će pružiti luksuz i komotnost svim putnicima...

Već smo videli neke od najvećih proizvođača automobila koji su počeli da proširuju svoju liniju električnih automobila i troše milijarde na istraživanje i razvoj  električne tehnike. Bentley, međutim, ne žuri i želi da učini stvari kako treba i da napravi vozila koja će biti najbolja u klasi.

Britanski proizvođač luksuznih automobila otkrio je svoj prvi električni auto na sajmu automobila u Ženevi 2018. godine u obliku hibridnog Bentayge modela, ali kompanija Bentley je oktrila da nam pravi električni auto stiže 2025. godine.

Izvršni direktor Bentley-a, Adrijan Holmark, nagovestio je da bi prvi električni automobil ove kompanije mogao da ima oblik sličan onom koji poseduje Jaguar I-Pace, mada će on posedovati ekstremniji dizajn i najverovatnije će biti plasiran na tržište kao indirektni naslednik Mulsanne modela.

„Ako ćemo električni automobil lansirati sredinom 2020-ih, onda on ili mora biti manji od današnjih automobila ili iste veličine, ali mora biti znatno napredniji, privlačniji, bezbedniji i luksuzniji. Predviđamo da će tehnologija baterija ponovo napredovati do tog datuma i to će nas staviti na ivicu onoga što mislimo da moramo da pružimo kupcima: domet od 600 km ili kretanje prosečnom brzinom od 65 km / h tokom pet sati . ", rekao je Holmark.

On je takođe najavio da će još informacija vezanih za ovaj model biti otkrivene u kratkom vremenskom roku.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group