Prvi električni autobus kompanije Hyundai


Kompanija Hyundai je predstavila svoj drugi pokušaj stvaranja potpuno električnog autobusa namenjenog ulicama Južne Koreje...

Proizvođeč je prvi put otkrio svoj potpuno električni autobus 2010. godine, ali to vozilo nikada nije dobilo zeleno svetlo za proizvodnju zbog velike cene baterija u to vreme. Sedam godina kasnije i sa baterijama koje su jeftinije nego ikada, Hyundai je uspeo da popuni još jednu pukotinu u svojoj proizvodnoj liniji i autobus se očekuje sledeće godine.

Ispod karoserije konvencijalnog izgleda Elec City autobusa nalazi se 256 kWh litijum jonska polimerna baterija za koju kompanija Hyundai tvrdi da omogućuje opseg od 290 km. Snaga se šalje na točkove putem električnog motora od 240 kW, dok karakteristika brzog punjenja dozvoljava busu da bude napunjen do kraja za nešto više od sat vremena.

U jednoj izjavi, proizvođač je istakao da Elec City pruža uvid u budućnost javnog transporta i da autobus demonstrira mogućnosti kompanije Hyundai da postane pionir u kreiranju pokretačkih sklopova namenjenih komercijalnoj upotrebi.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group