PRVI DETALJI O NOVOM MONDEU 2013

Ako ste mislili da će prezentaciju novog Ford Mondea 2013 za evropsko tržište biti nešto famozno i puno iznenađenja, prevarili ste ste. Novi Ford Mondeo je u osnovi preuređena verzija modela Fuson koji je namenjen severnoameričkom tržištu.

Pored sedan verzija sa četvoro vrata, Ford je takođe premijerno je još dve verzije, i to uglađenu limuzinu sa petora vrata i karavan verziju koja je sada još prostranija i praktičnija. Obe ove verzije su posebno razvijene za Evropu. 

Dok Ford većinu detalja još uvek zadržava samo za sebe, novi Mondeo će svoju svetsku premijeru doživeti na sajmu automobila u Parizu krajem meseca kada će se znati svi detalji, kao i pogonske jedinice koje će pokretati ovaj automobil.

Pored 1,0-litarskog trocilindrčnog turbo EcoBoost benzinskog agregata od 123KS i 170Nm obrtnog momenta, Ford je potvrdio dostupnost hibridne varijante. Novi Mondeo HEV je Fordov prvi hibridni putnički automobil za Evropu, a biće ponuđen u isključivo sedan formi. Hibridni model kombinuje specijalno razvijen 2,0-litarski benzinski agregat sa 35kW litijum-jonskom baterijom.

Neke od karakteristika novog Forda su LED prednja svetla, zadnji pojasevi na naduvavanje, MiFord Touch infotainment sistem, osmoinčni kolor ekran osetljiv na dodir i sposobnost da deluje kao WiFi hotspot za pet uređaja. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group