Prvi Bugatti Divo stigao u Ameriku

Jedan od 40 napravljenih modela sigao je u SAD...

Superautomobil sa cenom od 5.4 miliona dolara stigao je u MillerMotorcars i tamo čeka svog prvog vlasnika koji je želeo da ostane anoniman. Reč je o ekstremno retkom auotmobilu čija cena će samo rasti, tako da oni koji ga kupe za više od 5 miliona dolara mogu slobodno da računaju da će kasnije moći da ga prodaju za više, što se ne može očekivati ni kod jednog drugog automobila.

Ono što ovaj auto izdvaja od ostalih Bugatti modela jeste njegov revolucionarni i sportski dizajn, ali i performanse koje ostavljaju bez daha.

Prednji deo sadrži prelepe LED farove najmodernije tehnologije koji poseduje moćna dnevna svetla koja čine da Divo izgleda futuristički.  Štop svetla na zadnjem delu kreirana su tako da podsećaju na male crvene kristale, što samo povećava lepotu ovog vozila i tera vas da stalno u njega gledate.

Potrebno je dodati i to da ovaj auto brzinu od 0 do 100 km/h postiže za munjevitih 2.4 sekunde, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 380 km/h što je zastrašujuće.

Enterijer je sportskog tipa i prilično je jednostavan kada se uporedi sa eksterijerom, ali jasno je i zašto. Bugatti kompanija se potrudila da ukloni sve nepotrebne funckije i dugmiće koje mogu zbuniti vozača, tako da će oni koji budu vozili ovo čudo moći sa lakoćom svoju pažnju da fokusiraju na drum, a pregledna i dobro osvetljenja kontrolna tabla će im dodatno olakšati posao, jer će u trenutku sekunde moći da vide kojom brzinom se kreću.

Ispod haube je smešten 8.0 litarski W16 motor koji proizvodi skoro 1500 KS, štop ga či i jednim od najsnažnijh legalnih autombila na planeti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group