Prvi BMW M8 model

Više slika

Više slika

Jedan od najočekivanijih modela godine, koji su orijentisani performansama, upravo je stigao…

Upoznajte BMW M8, prvi automobil serije 8 ikada, koji je dobio “M” tretman, u istoriji ovog brenda. Od originalne serije 8 iz devedesetih godina, ovo je prvi put da je BMW napravio M8, a njihovi fanovi, uključujući i nas, su oduševljeni.

Ispod dugačke, skulpturne haube M8 modela, nalazi se poznati twin 4.4 litarski V8 motor sa turbopunjačem, koji se takođe nalazi i u novom BMW M5 modelu. Zapravo, taj motor nije tjuniran, što znači da on proizvodi 600 konjskih snaga. Motor je uparen sa osmostepenom Steptronic transmisijom, koja snagu šalje na sva četiri točka kroz BMW xDrive sistem. BMW tvrdi da M8 kupe dostiže sto kilometara na sat za 3.1 sekundu, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 250 kilometara na čas.

BMW takođe ima i moćniju Competition varijantu, sa 4.4 litarskim V8 motorom sa turbopunjačem koji proizvodi 617 konjskih snaga, što GT modelu pomaže da ubrza od nula do sto kilometara na sat za tri sekunde.

Što se estetike tiče, BMW M8 ima suptilne dizajnerske elemente koji se razlikuju od standardnih modela serije osam, uključujući karbonske retrovizore i spojler, zajedno sa crnim ivicama i oznakama. GT model dobija i karbonski krov, a moramo još naglasiti da će svoj debi imati na #NextGen događaju u Minhenu krajem juna, dok će se u prodaji naći početkom septembra.

Cena ovog modela kreće od 133.000 dolara za kupe verziju, dok kabrio model košta 142.500 dolara. Competition model ima početnu cenu od 146.000 i 155.500 dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group