Prve na svetu 3D štampane titanijumske felne

Prve na svetu 3D štampane titanijumske felne

3D tehnologija je sada počela da se koristi i za kreiranje fenomenalnih automobilskih felni...

Svi zaljubljenici u automobile znaju da su felne veoma bitan detalj na svakom automobilu koji doprinosi da auto izgleda lepše i atraktivnije. To je razlog zbog kojeg su aluminijumske felne toliko popularne i zbog kojeg većina vozača želi da ima lepe alu felne na svojim metalnim ljubimcima.

Međutim, sada je kompanija HRE upotrebila 3D tehnologiju i kreirala prototip prvih 3D štampanih felni koje su napravljene od titanijuma. Titanijum je korišćen zašto što je odličan mateirjal za 3D štampanje, a istovremeno čini da felne budu veoma izdržljive i lagane.

Prednost 3D štampanja jeste to što bukvalno možete napraviti oblik koji god poželite, tako da su sva ograničenja u vašem umu i u 3D modelingu koji morate napraviti da biste kreirali željeni oblik.

HRE kompanija je kreirala prve titanijumske 3D felne koje zaista izgledaju fenomenalno i koje imaju dizajn koji je prilično komplikovan i koji do sada nije viđen na automobilima.

Kreatori ovih felni kažu da ovo pokazuje da 3D tehnologija treba da bude zastopljenija u auto industriji, jer se na ovaj način mogu redizajnirati pojedini delovi automobila i takođe doneti prava revolucija u kreiranju novih i modernih vozila.

Sigurni smo da će trend 3D štampanih felni postati popularan i da ćemo u skorijoj budućnosti svi moći da sami dizjaniramo i kreiramo auto delove po želji.

Foto: Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group