Prve fotografije novog Kia Sorento modela

Kia je odlučila da baci malo svetla na potpuno novu Sorentovu kabinu zahvaljujući nekoliko zvaničnih dizajnerskih skica. Ovo bi trebalo da usreći obožavatelje Sorenta sve do njegovog predstavljanja na svetskom sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca.

Kao i kod eksterijera, unutrašnjost četvrte generacije Sorenta biće glavna razlika u odnosu na model prošle generacije. 

Kia kaže da koncept dizajna enterijera sledi harmoniju i ravnotežu između estetike i funkcija. U kabini je reč o "intuitivnosti", čemu vozači SUV-a očigledno daju prednost. Očigledno je da je ovo referenca na Sorentov interfejs (HMI) iz 2021. godine i njegove mogućnosti povezivanja.

Mi nemamo nikakve detalje o sistemu za zabavu, ali možemo videti da su digitalni instrument  i centralni ekran vizuelno integrisani u jednu jedinicu, što je trend u današnje vreme. Veličine ekrana su 12,3 inča za digitalni klaster i 10,25 inča za glavni informativno zabavni ekran. Odmah ispod glavnog ekrana nalazi se manji za automatsku klimu.

Kia opisuje središnju konzolu kao „tehničku i visoko fokusiranu“ i kaže da Sorento nudi „vizuelno intuitivna iskustva i osećaj kontrole omogućen najsavremenijim tehnologijama.“ Dizajnerske skice takođe otkrivaju rotacioni menjač automatskog menjača smeštenog na središnjem mostu između prednjih sjedišta.

Dodatni tasteri su vidljivi i oni najverovatnije kontrolišu električnu parking kočnicu, grejni volan, sistem za pokretanje / zaustavljanje, funkciju automatskog zadržavanja, senzore za parkiranje i kontrolu spuštanja sa brda.

Svi detalji ovog modela biće oktriveni sledećeg meseca U Ženevi, kad aće auto i zvanično biti predstavljen.

Foto:Kia Design

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group