Prva vožnja: Ford GT 2016

Više slika

Više slika

U javnosti su procurele fotografije Ford-a GT kako krstari javnim putevima, a za njegovim volanom nalazi se test inženjer Forda.


Iako je ovo tek probni model sa loše uklopljenim panelima, improvizovano-montiranim farovima i kompletnim odsustvom boje, moramo priznati da automobil čak i ovako izgleda odlično. Dizajn skoro uopšte ne odudara od prototipa prikazanog na sajmu u Detroitu januara ove godine, gde je i najavljena nova verzija Ford-a GT.

Najupečatljiviji deo na automobilu jeste zadnji kraj, koji je ekstremno slojevit, a ceo automobil ima veoma oštar dizajn. Odvojena zadnja krila od centralnog dela karoserije, sa prednje strane poseduju velike usisnike vazduha iza kojih su smešteni hladnjaci – praktičan i atraktivan detalj na kolima.

Lansiranje Ford-a GT očekuje se krajem 2016. godine, nakon što na tržištu debituje novi Focus RS. Iako je predhodni model igrao na kartu velikog V8 motora, GT za 2016-u biće pokretan twinturbo V6 motorom od 3.5 litre koji će snagu isporučivati na zadnjie točkove. Očekuje se da će snaga iznositi 600 konja.

Iako nisu objavljeni nikakvi zvanični podaci o performansama i ceni, Ford je nagovestio da će novi GT biti u cenovnom rangu Lamborghini Aventadora-a, sugerišući da će cena iznositi oko 340.000e. Budući model biće mnogo ređi od dosadašnjeg GT-a, a broj proizvedenih primeraka meriće se stotinama, a ne hiljadama – Ford planira da godišnje proizvodi 250 komada.

N.Ž.

Foto: www.carmagazine.co.uk

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group