Prva zvanična vožnja savršenog Maserati MC20 modela

Kompanija Maserati nije kreirala superautomobil još od kada je MC12 model izašao iz proizvodnje davne 2005. godine i od tada italijanskom brendu fali pravi predstavnik ove klase...

Sa tim na umu, kada je Maserati objavio da radi na potpuno novom superautomobilu srednjeg motora nazvanom MC20, to je odmah postala udarna vest. Nakon gotovo dve godine, prvi primerci ovog modela konačno su počeli da se pojavljuju na ulicama, tako da su se svi odmah zapitali koliko je dobar novi model proizvođača koji je zadužen za kreiranje nekih od najlepših automobila na svetu.

MC20 pokreće trolitarski V6 agregat, ekskluzivan za ovu liniju, sa tehnologijom ubrizgavanja goriva u pretkomori za sagorevanje inspirisanom F1 šampionatom, zadužen za isporučivanje 621 ks i 730 Nm obrtnog momenta. Ovo su krajnje impresivne mere, toliko impresivne da je MC20 zapravo jednak po snazi sa MC12 V12 agregatom, uprkos tome što ima duplo manje cilindara. Naravno, egzotični motor unutrašnjeg sagorevanja MC12 modela, definitivno ima nešto više karaktera, ali sa pravim performansama lako je nadomestiti ovaj potencijalni nedostatak.

On zapravo, itekako nadoknađuje ovu manu, jer sa ubrzanjem od nule do sto izmerenim sa 2,9 sekundi, maksimalnom brzinom od 325 km/h i predivnim egzotičnim izgledom sa neponovljivim trozupcem na njušci, MC20 deluje kao ozbiljan kandidat za vraćanje kompanije Maserati staroj slavi. U nešto življoj vožnji, ovaj model deluje lagano i okretno, što su karakteristike koje je veoma teško pronaći u ovom segmentu. Ovo je veoma velika stvar, koja je omogućena cevastom karbonskom šasijom i maksimalnom težinom od 1.500 kilograma, što je za 41 kg manje od Ferrari F8 Tributo modela. Sedišta su udobna i ukupno vozačko iskustvo je nalik superatuomobilima pogodnijim za svakodnevnu i dužu upotrebu, kao što je Audi R8, na primer.

Sa druge strane, verovatno najbolji deo MC20 modela jeste, baš kao i kod MC12 izdanja, to što ne izgleda kao ništa drugo što možemo videti na ulici. Kombinovanjem neverovatnog i unikatnog izgleda sa zabavom - ne previše divljom - koju sa sobom donosi i savršenog vozačkog iskustva, veoma je lako shvatiti zbog čega bi se neko opredelio za ovaj Maserati umesto za bilo šta drugo što danas postoji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group