Prva tri Chiron Super Sport 300+ modela stigla u Britaniju

Kompanija Bugatti kreiraće svega trideset primeraka Chiron Super Sport 300+ modela, dok je njeno londonsko predstavništvo dobilo prva tri primerka ove prelepe mašine...

Francuski proizvođač startovao je prvi put sa konstrukcijom rekodrerskog Chirom Super Sport 300+ automobila u drugoj polovini prošle godine, krajem septembra, finiširajući prvih osam komada. Za razliku od ostalih Chiron modela, uključujući i standardnu seriju, svi koji kupe Super Sport 300+ imaju veoma malo mogućnosti za posebna prilagođavanja.

Svih trideset primeraka sišli su sa proizvodne trake opremljeni identičnim tamnim karbonskim finišima, koji su u idealnom kontrastu sa svetlo narandžastom bojom trkačkih štrafti. Chiron Super Sport 300+ takođe dolazi ekskluzivno sa metalik crnim točkovima i crnim kočionim kleštima. Jedna od opcija koja je dostupna kupcima jeste skupoceni Sky View stakleni krovni panel, koji u ovom slučaju može biti ugrađen na jednog od tri modela koji su stigli u H.R. Owen predstavništvo.

Brojne promene su kreirane na Chiron Super Sport 300+ jedinicama kako bi postali prvi proizvodni modeli koji mogu premašiti cifru od 482 km/h, razvijajući maksimalnu brzinu od 490,4 km/h, što je potvrđeno testovima tokom 2019. godine. Kako bi ovo uspeo, Bugatti je odradio fina podešavanja na svom osmolitarskom W16 motoru sa kvad turbo punjenjem i uspeo da istisne iz njega masivnih 1.578 ks, što je značajno povećanje u poređenju sa 1.497 ks koliko ima standardni Chiron.

Značajne aerodinamičke modifikacije takođe su izvedene, tako da je Super Sport 300+ sad za 25 cm duži od standardnih varijanti, zahvaljujući najviše produženoj zadnjoj sekciji, koja takođe donosi ugradne kvad izduvne grane i poseduje hidraulično zadnje krilo koje duplira svoju ulogu kao moćna vazdušna kočnica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group