Prva Toyota Supra 2020 prodata za 2.1 miliona dolara

Više slika

Više slika

Nova Supra napravila je pravu pometnju, a prvi model koji je proizveden prodat je za neverovatnu sumu novca...

Svi ljubitelji Toyotinih automobila imali su čemu da se raduju, jer je nova Supra nedavno predstavljena i uskoro će se naći u  prodaji.

Nova Toyota GR Supra kreirana je kao sportski automobil u njegovom najčistijem obliku, bez kompromisa koji bi umanjili užitak vožnje. Glavni inženjer Tetsuya Tada držao se klasične koncepcije s napred postavljenim, rednim šestocilindričnim motorom koji pokreće zadnje točkove, oslanjajući se na nasleđe prethodnih generacija Toyote Supre i jedinstvenog sportskog modela 2000GT. Ljubitelji visokih performansi mogu da očekuju uzbudljiv spoj snage, agilnosti i preciznog upravljanja, ostvaren kombinacijom kratkog međuosovinskog rastojanja i širokog traga točkova, male težine, niskog težišta i veoma čvrste konstrukcije.

Trolitarski šestocilindrični motor ima dvostruki turbo punjač i isporučuje 340 KS i 500 Nm. U kombinaciji s automatskim osmostepenim menjačem, karakteriše ga glatko i snažno ubrzanje, s velikom količinom obrtnog momenta dostupnim u širokom spektru obrtaja.

Cena osnovnog modela je 55.250 dolara, a modeli koji imaju skuplje felne i druge dodatke dolaze i sa višim cenama. Međutim, najskuplji Supra model jeste Global1 koji je prodat po ceni od 2.1 miliona dolara.

Ovo je prva Supra 2020 koja je kreirana i biće drugačija od ostalih, prvesntveno jer sadrži mat sivu boju i kao i unapređeni motor koji ostvaruje  veću snagu od standardnog modela. Ova Toyota je unkat i jedinstvena je na čitavom svetu, što je rezultat toliko visoke cene.

Foto: Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group