Prototipovi modela A120 istražuju ulice Pariza

Više slika

Više slika

Dugo očekivani proizvodni specijali kompanije Alpina, modeli sportskih automobila A120 debituju sledećeg meseca u Ženevi...

Međutim, pre nego što se to dogodi i budu javno predstavljeni svetu, francuska kompanija je svoje ljubimce povela na finalnu vožnju ulicama Pariza.

Dva potpuno kamuflirana prototipa nastupila su na ulicama grada svetlosti i provozala nekoliko krugova na ikoničnim lokacijama Pariza, uključujući i Triumfalnu kapiju, pre nego što su se zaputili ka Jelisejskim Poljima.

Iako je automoto svet već upoznat sa mogućnostima novih Alpina sportskih modela tokom mnogo godina unazad, kompanija je ostala potpuno nema po pitanju tehničkih specifikacija ovih vozila.

Smatra se da će automobili dobiti snagu od turbo četvorocilindričnih motora zapremine 1,8 litara koji isporučuju između 250 i 300 ks. Ovaj motor predstavlja derivat jedinice sa 1,6 litara iz modela Renault Clio RS i trebalo bi da ubrza ovaj sportski automobil srednjeg motora od nule do sto za 4,5 sekundi.

Kada proizvodni model stigne na tržište, inicijalno će biti ponuđen kupcima u ekskluzivnoj Premiere Edition formi. Specijalno izdanje će biti proizvedeno u svega 1.995 primeraka i svaki od njih je procenjen od 55 do 60.000 €.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group