Prostraniji i luksuzniji - Novi Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki je osvežio svoju SX4 S-Cross SUV liniju, dodajući joj dosta odvažniji stil, veće bezbednosne karakteristike i veliku paletu pogodnosti...

Novi S-Cross deluje kao da je porastao na prednjem delu i ispod haube, gde sada ima veliku prednju masku i modifikovan stil kreiran novim farovima. Ovoga puta, popularna linija donosi nešto više crnih finiša, odajući nešto žešću vibraciju, uključujući ih i na rubovima točkova, dok sami modeli deluju daleko veće u pređenju sa prethodnim, uprkos tome što njihove zvanične mere govore drugačije.

Međutim, novi modeli su dugački 4.300 mm, tako da SX4 S-Cross nije veći na toj strani, ali Suzuki obećava da oni pružaju daleko komforniji osećaj unutar putničke kabine. Ukoliko putnici nisu preterano oduševljeni enterijernim komforom, onda će ih svakako zadiviti novi devetoinčni ekran osetljiv na dodir smešten na vrhu centralne konzole, u nešto skupljim Ultra modelima, opremljenim Apple CarPlay i Android Auto sistemom.

Vrhunska ponuda opsega u Ultra izdanju, donosi satelitsku navigaciju, kožna sedišta i panoramski krov, po ceni od 35.184,11 evra, dok je Motion varijanta spuštena na displej od sedam inča, ali donosi grejače u sedištima, dvozonsku klimu, LED svetla i beskontatni ulaz po ceni od 35.420,26 evra. Svi modeli imaju prednosti od sistema za prepoznavanje znakova, adaptivnu kontrolu krstarenja i praćenje mrtvog ugla.

Primetan je nedostatak EV i PHEV opcija, ali S-Cross modeli nastavljaju putovanje japanskog brenda ka elektrifikaciji i ponovo nude 48 volta snažni srednji hibridni sistem uz svoje 1,4 litara velike benzinske motore.

Dobijen iz Swift linije, ovaj motor razvija 127 ks i 232 Nm obrtnog momenta, koje šalje na prednje točkove, ili na sve četiri strane, ukoliko se kupci odluče da plate više za Allgrip oznaku i opremu za zadnju osovinu koja dolazi sa njom. Ono što je interesantno, jeste da pogon na svim točkovima nije dovoljan kako bi značajno poboljšao odnos snage i kilaže, tako da je za razvijanje stotke iz mesta novom izdanju potrebno 9,5 sekundi, u opciji sa prednjom vučom, dok je 10,2 za isti posao potrebno mašini sa Allgrip sistemom. Kupci će takođe dobiti izbor manualnog i automatskog menjača, od kojih oba dolaze sa šest stepeni prenosa.

SX4 S-Cross modeli biće kreirani u mađarskoj fabrici kompanije Suzuki, zajedno sa modelima Vitara, dok će Evropska prodaja startovati pre katoličkog Božića.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group