Proslava pola veka uz Lotus Evora 400 Hethel Edition

Više slika

Više slika

Prošlo je ravno 50. godina od kad je Lotus Hethel fabrika stvarnom svetu počela da otkriva svoja remek dela na četiri točka, dok jedna toliko značajna godišnjica nikako ne može da prođe nezapaženo.

Imajući sve ovo u vidu, ograničena verzija modela Lotus Evora 400 ulazi u igru, i čini da svako od nas shvati zašto su inžinjeri koji stoje iza ovog logoa veoma vredni svakog poštovanja.

Britanski proizvođač automobila poseduje bogato nasleđe, čiji veliki jubilej predstavlja prvi u nizu velikih projekata Lotus Evora 400 Hethel Edition. Dostupana u tri ekskluzivne boje, uklapajućim rubovima i pločicom sa oznakom modela, ova specijalna serija modela Lotus Evora dolazi u Essex Blue, Motorsport Black i Racing Green bojama, dok se sve one mogu posebno naručiti.

Među opcijama za enterijer se nalaze crvena i crna koža, ili izvrsne Alcantara unutrašnje presvlake, dok će svaka Evora iz Hethel edicije takođe dolaziti i sa novim kompletom laganih, srebrom obloženih, aluminijumskih točkova, obojenim kočionim čeljustima i besprekornom grafikom na kontrolnoj tabli.

Performanse su ostale nepromenjene, tako da je i ovaj model Lotus Evora napajan istim, standardnim 3,5 litarskim V6 motorom, dobrim za oko 400 ks i 420 Nm obrtnog momenta. Kao takav, mali sportski automobil poseduje mogućnost ubrzanja od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu i maksimalnu brzinu do 300 km/h, u slučaju modela koji poseduju manualni menjač.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group