Project Panther uvodi De Tomaso Pantera liniju u 21. vek

Više slika

Više slika

Kompanija ARES Design upravo je predstavila prve fotografije i detalje svog sledećeg superautomobila nazvanog Project Panther...

Italijanski proizvođač automobila predstavlja dete Denija Bahara, švajcarskog biznismena, najpoznatijeg po njegovim kontraverznim vremenima na položaju izvršnog direktora kompanije Lotus. Sa Project Panther modelom, ovaj brend želi da kreira modernu reinterpretaciju De Tomaso Pantera automobila.

Za napajanje ovog modela zadužen je identičan V10 motor zapremine 5,2 litra, zajedno sa sedmostepenim menjačem duplog kvačila i pogonom na sva četiri točka preuzetog sa modela Lamborghini Huracan, za koji je očekivana snaga procenjena na oko 602 konja. Dodatno, Project Panther koristi identičnu aluminijumsku i karbonsku šasiju kao i Huracan, što samo dodatno potvrđuje njegovu brzinu.

Iako je baza ovog superautomobila potpuno preuzeta od brenda Lamborghini, eksterijer je nešto unikatno i prelepo za videti. Kao savršena kombinacija retro dizajnerskih elemenata i moderne lepršavosti, karoserija Project Panther modela uključljučuje LED dnevna svetla, farove na podizanje, malu prednju masku i nizak poklopac motora kreiran ugljeničnim vlaknima.

"Mi smo započeli ARES projekat pre oko tri godine sa namerom da radimo na sve većim zahtevima za specifičnim optimizacijama modela naših klijenata, a od tada smo imali preko 200 zadovoljnih mušterija, koji su dobili unikatne enterijere putničkih kabina, dizajnerske elemente na eksterijeru, redizajnirane karoserije i dodatno tjuniranje performansi."

"Naša nova zgrada u Modeni omogućuje odstupanje od naših uobičajenih usluga personalizacije modela i stvaranje inovativnog dizajna, uporedo sa inžinjerskim tehnologijama, sa timovima veštih zanatlija i velikih eksperata koji su nam se pridružili iz lokalnih kompanija koje se bave proizvodnjom superautomobila", izjavio je direktor italijanskog brenda, Deni Bahara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group