Proizvodnja 2021 Audi Q4 E-Tron modela startuje sledećeg meseca

Audi je startovao sa proizvodnjom svog Q4 E-Tron modela u nemačkoj Zwickau fabrici...

Električki SUV model brenda sastavlja se na istoj traci gde i Volkswagen ID.4 linija, na čijoj je platformi i baziran.

Proizvodni proces novih modela potpuno je karbonski neutralan od samog početka, što je pokriveno upotrebom obnovljivih energija u samoj fabrici. Kada BEV stigne do kraja svog životnog ciklusa, baterije će biti reciklirane ili korišćene u drugom životnom konceptu. Štaviše, Audi napordno radi na smanjivanju emisija ugljen dioksida putem lanaca snadbevača, takođe.

"Sa početkom proizvodnje Audi Q4 E-Tron linije, Volkswagen fabrika u Zwickau postaje kuća za razvoj dva različita brenda. Kao rezultat toga, mi nastavljamo svoj put pisanjem novog poglavlja u dugoj istoriji automobilske industrije ovde u Saksoniji", izjavio je izvršni direktor i precedavajući Volkswagen Saxony grupacije, Štefan Lot. "Želeo bih da se zahvalim svim Audi zaposlenima koji trenutno rade na proizvodnji vozila najvišeg kvaliteta, uz dogovorenu normu i raspored."

Kao direktan rival modelima kao što su Tesla Model Y, Mercedes-Benz EQB, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Nissan Ariya i Genesis JW, kao i blizancima iz kompanija Volkswagen i Skoda, ID.4 i Enyaq modelima, Q4 E-Tron svoju premijeru imaće u aprilu, sa tačnim datumom objavljenim uskoro. Ova linija krenuće sa prodajom širom Evrope početkom leta i naći će se u srednjoj klasi, sa opremom kao što su podižući displeji informativno zabavnog sistema, kontroleri osetljivi na dodir smešteni na upravljaču i ekološki ispravni materijali korišćeni u čitavom enterijeru putničke kabine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group