Prodaja Tojotinih hibrida dostigla 9 miliona vozila

Više slika

Više slika

Tojota objavljuje rezultate ukupne prodaje hibridnih modela, na svetskom nivou u periodu do 30. aprila ove godine, koja je dostigla brojku od preko 9 miliona vozila. Do poslednjih milion vozila od ukupnih 9 miliona, kompanija je postigla u roku od samo devet meseci.

U smislu pomoći ka prelasku na ekološki prihvatljiva vozila i sveobuhvatne uticaje automobilske industrije na okolinu, Tojota je istakla čvrst stav u pogledu pozitivnih efekata i značaja razvoja hibridnih vozila, kao i postavljenog cilja, očuvanja sredine do koga se jedino efikasno može doći ukoliko se svim snagama podrži masovna upotreba hibridnih automobila širom sveta.

Tojota je 2015.godine uvrstila u ponudu i model popularnog minivana, kao i započela prodaju poslednje verzije čuvenog Prijusa. Ponuda u Kini je bogatija za hibridne modele Levin i Korola, koji se lokalno proizvode, uključujući i potrebne delove hibridne tehnologije. Model koji je dodat u ponudu hibrida je RAV4, čime se dolazi do impozantne brojke od 33 modela koje Tojota ima u ponudi širom sveta, u više od 90 zemalja i regiona.

Plan kompanije je da do 2050.godine, preuzme korake ka smanjenju zagađenja u meri koja je moguća, a priželjkuje se potpuna promena stava industrije prema okolini. Godišnja proizvodnja hibridnih modela u narednim godinama treba da poraste do 1.5 miliona jedinica godišnje, dok plan za 2020.godinu predviđa 15 miliona jedinica.

Od samog početka razvoja tehnologije hibridnih automobila i prvog modela iz 1997.godine Koster Hibrid EV, kao i odmah zatim već legendarnog Prijusa – prvog masovno proizvedenog hibridnog vozila, Tojotina vozila uživaju nepodeljenu podršku i priznanje od kupaca širom sveta. Tojota je već uspela da postavi odrednice na koju stanu razvoj održive i ekološki prihvatljive autoindustrije treba da ide, kao jedini ispravan pravac namenjen 21. veku.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group