Prius Plus - od automobila do kampera

Više slika

Više slika

Verovatno već očekujete dosta od hibridnog automobila namenjenog svakodnevnoj upotrebi koji dolazi sa poprilično visokom cenom...

On mora biti pouzdan i udoban, sa uglađenom vožnjom, svom poslednjom tehnologijom i minimalnom potrošnjom koja daleko iza sebe ostavlja konvencionalne automobile koje pokreće gas. Toyota Prius poseduje većinu ovih karakteristika što je čini veoma popularnim izborom kako za vožnju po gradu, tako i za dugačka porodična putovanja.

Međutim, ovo vozilo ne može biti korišćeno kao kamper - ili ipak može? Iako je iznenađujući broj vlasnika modela Prius primenio svoje uradi sam načine pretvaranja ovog kompaktnog automobila u kućnu bazu na dugim putovanjima, on nikada neće biti udobniji za spavanje više od dve osobe, osim ako usput ne pokupe nešto na kamperskim okupljalištima.

Proizvođač kampera poreklom iz Japana je iznenadio sve automobilske entuzijaste kada je obelodanio projekat ovog čudnog modela Toyota Prius konvertera na sajmu Tokyo Auto Salon. Svi prisutni su automatski bili zadivljeni neobičnom pojavom automobila, dok ga je jedan svetski poznat pisani medij opisao kao vozilo koje je napala flota puslica iz svemira.

Drugi su ga opisali kao izraslinu nalik tumoru i bizarni dodatak. Istina je da kamperski aksesoar, kreiran od vlaknima ojačane plastike, zvanično nazvan The Relax Cabin, izgleda pomalo čudnovato i uopšte se ne trudi da izgleda kao išta drugo do postproizvodni dodatak, što zapravo i jeste.

Nije potvrđeno kako se tačno kači na Prius, ali možemo i sami zamisliti da poseduje neke kuke, navlake i ostale stabilizatore koji osiguravaju da se cela stvar ne raspadne i odleti na autoputu čim automobil dostigne brzinu od sto na sat. Kada se prikači, dodatak produžava Prius na gotovo pet metara, što je značajno povećanje sa njegove uobičajene dužine, ali je to i dalje daleko manje od većine kampera i konfiguracije kamp prikolica prikačenih na automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group