Prius Plug-In Hybrid za evropsko tržište [galerija 90 slika]

Više slika

Više slika

Nova Toyota Prius Plug-In Hybrid stiže u Evropu i kompanija je objavila nekoliko detalja o svom poslednjem ekološki efikasnom modelu...

Umesto da održava svoje karakteristike i divizioni izgled normalnog Prius automobila, japanska kompanija se opredelila za različit dizajn koji novom hibridu pruža jedinstven izgled i performanse.

Nema sumnje da je novi dodatak porodici modela Prius nešto za čim će se okretati glave, ali bilo da je to dobro ili ne, ovaj novi model segmenta dolazi sa ličnim preferencama. Moramo primetiti da novi stil daje Prius hibridu veoma dobar koeficijent u smislu brzine od 0,25.

Cifre koje prate novi model nastavljaju da impresioniraju sa nekim pomalo sumanutim tvrdnjama koje se tiču ekonomičnosti potrošnje goriva i emisije štetnih materija u atmosferu, sa kompanijom koja tvrdi da njihov model troši svega litar goriva na 100 km i emituje samo 22g CO2 po km.

Priključni hibridni pokretački sklop poseduje pakovanje baterija sa 8,8 kWh, koje mogu biti potpuno napunjene za samo tri sata iz standardnog kućnog sistema ili za dva sata upotrebom brzog punjača. Benzinski motor zapremine 1,8 litara kombinovan je sa električnim agregatom za konačnih 120 ks, što omobućuje Prius hibrid modelu da dostigne stotku iz stanja mirovanja za 11,1 sekundu i dostigne maksimalnu brzinu od 162 km/h. Opseg koji može da pređe sa jednim punjenjem iznosi više od 50 km, dok je maksimalna brzina u električnom modu limitirana na 135 km/h.

Postoje četiri pokretačka sklopa između kojih je moguće izabrati - HV mod, EV mod, EV gradski i novi mod namenjen punjenju baterije. Dodatno nova Toyota Prius PHEV takođe dobija i tri moda vožnje - Normal, Power i Eko.

Kompanija Toyota je napravila i dodatne promene u specifikacijama modela i njegovog vešanja za razliku od regularnog Prius modela, što sada uključuje i dodatnu optimizaciju opruga i amortizera radi boljeg vozačkog kvaliteta i stabilnosti, plus veći prednji stablilizator za 13% radi manjeg okretanja i boljeg upravljanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group