Pretpremijerno testiranje Mercedes-AMG Project One modela na Ninburgringu

Mercedes-AMG Project One predstavlja model koji svet sa nestrpljenjem očekuje već duže vreme, a kupci ove linije mogu se nadati skoroj isporuci svojih jedinica, koja bi trebalo da se desi ove godine...

Nedavno je blago kamuflirani prototip ove linije zbog brzinskih testova mogao biti viđen na Nirnburgringu, ali po snimku koji je tom prilikom nastao, deluje kao da stvari nisu išle po planu.

Međutim, dobra vest jeste da smo od prvog dana znali da će Mercedes-AMG Project One biti brz kao što sad  jasno možemo videti, jer test vozač za volanom ovog modela prelazi neke od najzahtevnijih krivina ove trkačke staze pri veoma impresivnim brzinama. Ne samo da je ova mašina brza, već takođe deluje i veoma stabilno, tako da definitivno poseduje sve prave sastojke koji joj mogu doneti novi rekord kruga za proizvodne automobile na legendarnoj nemačkoj stazi.

Sa druge stane, nije baš sve išlo kako je bilo planirano tokom ovog testiranja, jer je nedugo nakon što se drugi prototip pojavio na trkačkoj stazi, njegov motor prestao sa radom, što je nateralo inžinjere da pokušaju ponovo da ga startuju, pre nego nastave svojim poslom.

Ovo u nekim slučajevima ne bi predstavljalo ništa posebno, ali zapravo nije prvi put da kamere i fotoaparati uhvate Project One prilikom iznenadnog gašenja na trkačkoj stazi. Čak su ljudi kompanije Mercedes sami priznali da je stvaranje Formula 1 pogonskog sklopa u ulično legalnom izdanju veći izazov od svega što su mogli očekivali.

Kao što nam je poznato, ova hipermašina nemačkog proizvođača poseduje isti 1,6 litara veliki turbo V6 motor, koji možemo videti u modelima Mercedes-AMG Petronas tima i njihovoj hibridnoj F1 eri. Brojne promene su morale biti načinjene na ovoj jedinici kako bi ona mogla funkionisati u uličnim uslovima, što je dovelo do smanjenja crvene linije obrtometra na 11.000 rpm i omogućavanje rasterećene vožnje prilikom normalnih brzina. Ovaj motor radi zajedno sa električnom jedinicom sa kojom kombinovano stvara više od 1.000 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group