Prelepi Ferrari GTB dobija kabriolet verziju

Zadatak konfigurisanja novog Ferrari 296 modela postao je dosta teži sa najavom GTS varijante otvorenog krova, koja će se prirdužiti trenutnom GTB kupeu...

Uz identične bazne aluminijumske šasije i hibridno potpomognute V6 trolitarske jedinice, dobre za 819 ks, kao kod modela tvrdog krova, GTS poseduje sklapajući krov koji može biti otvoren i zatvoren za četrnaest sekudi pri brzinama do 45 kilometara na sat.

Pritiskom dugmeta na konzoli moguće je podeliti krov na dva dela i sakriti ga iza poklopca motora, dok specijalni podesivi stakleni paneli iza dva sedišta pomažu umanjivanju udara vetra. Cena ovih poslastica donosi penal od 70 kilograma, što je ništa kada se doda za ukupnih 1.410 kilograma težine GTB modela, ali deluje da performanse uopšte ne pate zbog ovoga.

Ferrari je zadržao identičan prelazni opseg od dvadeset i pet kilometara na električnom pogonu, što je dobro za brzine do 135 km/h, a uprkos tome što je roudsteru za razvijanje brzine od dvesta na sat potrebno 7,6 sekundi i što je ovo vreme duže za 0,3 sekunde, za ubrzanje do stotke oba modela, GTS i GTB zahtevaju identičnih 2,9 sekundi. V6 jedinica sa 8.500 rpm prenešena je sa GTB modela i stvara 654 ks, kojima je Ferrari dodao još 165 ks električne snage, što rezultira sa konačnih 819 ks, koji ekskluzivno odlaze na zadnju osovinu.

Sve ovo zajedno obećava dosta dobru zabavu, ali za vozače koji žele da pale gume umesto da izbace ruku kako bi uživali u krstarenju ovom predivnom mašinom na letnjem suncu, tako da je bitno napomenuti da novi GTS dolazi sa istim Assetto Fiorano paketom dostupnim u kupe varijanti.

Kao što je moguće videti na ovom crvenom automobilu, poboljšanja fokusirana na vozača donose veću upotrebu ugljeničnih vlakana, ultralagane panele vrata, redukciju za osam kilograma i aero dodatke na prednjem braniku koji pojačavaju silu potiska za deset kilograma. Ferrari tvrdi da je GTS model opremljen AF paketom dobar za 360 kilograma potiska pri brzini od 240 km/h.

Opredeljivanje za Assetto Fiorano paket takođe je jedini zvanični način da se dobiju trkačke linije i super-lepljive Michelin Pilot Sport Cup2R gume, ali će sve ove poslastice dodatno koštati sve nove vlasnike, naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group