Predstavljena Opel Astra OPC Extreme

Nakon jučerašnje objave teasera Opel je u potpunosti predstavio novu performance verziju Astre. Reč je o verziji OPC Extreme koja će premijerno nastupiti sledećeg meseca na ženevskom auto salonu... 



Podsetimo, Astra OPC Extreme će biti najsnažnija i najbrža fabrička verzija ovog modela. Tome će biti tako prvenstveno radi 4-cilindričnog 2,0 turbobenzinskog motora snage 305 KS (224 kW) koja će se na podlogu prenositi putem 6-stepenog ručnog menjača i diferencijala sa blokadom proklizavanja. Pogon naravno ostaje na prednje točkove.

Ovaj model je 100 kg lakši od standardnog OPC-a prvenstveno zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi karbonskih vlakana koja su korišćena na primer za izradu poklopca motora, krova i točkova, koji su na primer 20 kg lakši od običnih lakometalnih. Pored toga pojedini delovi su zamenjeni onima izrađenim od aluminijuma i sl.

Unutrašnjost je sportski ogoljena i u njoj se umjesto zadnjih sedišta nalazi tzv. roll-bar, dok su napred ugrađena Recaro sedišta sa Schrothovim 6-tačkovnim pojasevima, a tu je i karbonskim vlaknima ojačani obruč volana.

Za zaustavljanje ovog automobila se brinu brembove kočnice sa 6-klipnim kleštima napred i diskovima promera 370 mm. Inače, automobil je opremljen 19-colnim točkovima i gumama dimenzija 245/35 mm. 

Podaci o performansama još uvek nisu objavljeni, ali više snage i manje kilograma znači da će ovaj automobil ubrzavati do 100 km/h za manje od 5,9 sekundi koliko je potrebno Astri OPC, dok bi najveća brzina trebala da bude ograničena na 250 km/h. 

Na kraju dodajmo da su iz Opel potvrdili ograničenu proizvodnju ovog modela i to nedugo nakon ženevske premijere.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group