Predstavljen osveženi X3

BMW je upravo predstavio blago osveženu verziju trenutne generacije modela X3 čija spoljašnjost donosi nove branike, dorađena i doterana prednja svetla, kao i masku motora...


Takođe, tu je i nekoliko novih boja i setova felni, redizajnirani su retrovizori i sl. 

Osveženi su i xLine i M Sport paketi od kojih svaki donosi svoje novotarije i pogodnosti. Prvi sa felnama veličine 18 i 19 cola, dodatnu zaštitu podvožja i sl. ukrase, a drugi aero kit, felne veličine od 18 do 20 cola, sportska sedišta, sportsko vešanje i sl. 

Izmene enterijera takođe nisu velike i odnose se na nove presvlake, nešto bogatiji popis opreme, razne manje ukrase i unapređeni infotainment sustav, kao i iDrive kontroler sa integrisanim touchpadom. Ovaj model je sada moguće opremiti sa sistemom Smart Opener, koji vlasniku omogućava otvaranje poklopca gepeka kada nogom prođe ispod zadnjeg branika. 

Najveću novost čini nova generacija 2,0 4-cilindričnih diesel motora koji uz veću snagu donose manju potrošnju. Konkretnije u verziji X3 xDrive20d ovaj pogon sada razvija snagu od 190 KS (140 kW) i najveći obrtni momenat od 400 Nm, uz prosečnu potrošnju od 5,5 l/100 km. Takođe, tu je i ekonomičniji X3 sDrive18d snage 150 KS (110 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 360 Nm sa prosečnom potrošnjom od 5 l/100 km. 

Ostatak motorizacije nije značajnije menjan, a prodaja ovog modela će početi od sredine ove godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group