Predstavljen novi Nissan Juke 2020

Više slika

Više slika

Deset godina nakon prvog predstavljanja Juke modela, stiže nam i druga generacija...

Nissan Juke bio je jedan od najpopularnijih Crossover vozila i omogućavao je da sa lakoćom pobedite neravne i neasfaltirane terene, ali i da se probijate kroz gradske gužve i da bez problema stanete u usko parking mesto. Međutim posle jedne decenije od njegovog postojanja on je malo dosadio pa su ljudi i zabravili na njega.

Zato je Nissan odlučio da je vreme za promene i za predstavljanje novog Juka, tako da nam sada stiže druga generacija koja je unapređenija u svakom smislu te reči. Novi Juke vidljivo vuče inspiraciju od svog prethodnika, ali sadrži dosta promena koje čine da on izgleda agresivnije, privlačnije i luksuznije.

Pravi primer za to jesu prelepi i moderni LED farovi koji su ovoga puta jako izoštreni i tanki i koji samo povećavaju „namršteni“ izgled koji ovaj auto poseduje. Branici i spojleri su takođe redizajnirani i čine da ovo vozilo bude aerodinamičnije i modernije, a ispod novih farova nalaze se i blago unapređeni noćni farovi koji su postali zaštitni znak ovog crossovera.

Novi model je malo veći od svog prethodika (dužina: 4,210mm, visina: 1,595 mm, širina: 1,800 mm), ali uspeva da bude 23 kilograma lakši, tako da je to ogromna prednost. Enterijer je takođe znatno unapređen i dorađen. Kontrolna tabla je moderna i veoma pregledna i omogućava vozaču da za tili čas pročita sve informacije koje ga interesuju, dok je multifunkcionalni volan opremljen sa mnogo komandi koje se lako koriste i koje omogućavaju da pomoćne sisteme koristite bez sklanjanja ruku sa volana.

Centrlani displej nije preterano veliiki, tako da ne odvlači pažnju, a opet omogućava da vrlo lako koristite GPS i multimedijalnu patformu na koju možete povezati vaše pametne uređaje.

Jedina mana kod ovog autombila je po našem mišljenju minijaturni 1.0 litarski motor koji prozivodi 115 konjskih snaga i smatramo da bi za vozilo ove klase morala da postoji i opcija za jači i snažniji agregat. Iz Nissana kažu da je za sada samo ovaj agregat dostupan, ali da je on sasvim sposoban za „dinamičnu sportsku vožnju“.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group