Predstavljen novi McLaren GT

Više slika

Više slika

McLaren je napokon predstavio svoj novi superautomobil...

Nakon dugog najavljivanja i mnoštva tizer fotografija i klipova, McLaren kompanija napokon je predstavila svoj četvrti Grand Tourer model koji će krenuti sa prodajom na kraju ove godine.McLaren kompanija tvrdi da je ovo njihov najluksuzniji automobil do sada i da će to kupci moći da vide kada sednu u njega.

Ovaj automobil spaja sve osobine luksuznog, komfornog i sportskog auta, pa vam omogućava da postignete neverovatne brzine, ali i da uživate u prelepom i prostranom ambijentu koji je udoban i koji će vam omogućiti da pređete velike kilometraže. Za razliku do drugih sportskih automobila ove klase, novi McLaren GT je specijalno kreiran za putovanja, tako da ćete sa njim bukvalno moći da obiđete čitav svet ako to želite.

Što se tiče dizajna, novi GT poseduje prepoznatljivu, ali unapređenu McLaren liniju koja se odlikuje kratkim zadnjim delom, dugačkom haubom, zakrivljenim tankim farovima i aerodinamičnom karoserijom koja jasno govori da je ovo vozilo spremno da obori brzinske rekorde.

Njega pokreće 4.0 litarski twin-turbo V8 motor koji proizvodi snagu od 612 konja i koji omogućava da GT postigne maksimalnu brzinu od 326 km/h. Motor je spojen sa sedmostepenim SSG menjačem, tako da je i njegovo ubrzanje impresivno, što vozaču omogućava da brzinu od 0 do 100 km/h postigne za 3.1 sekundi.

Međutim, najveća inovacija ovog McLarena jeste njegov luksuzni i prostrani enterijer koji je zaista fenomenalan i koji će vam pružiti osećaj kao da se vozite u limuzini, a ne u dvosedu. Sve je napravljeno tako da omogući vozaču i suvozaču maksimalan prostor, dok kvalitetni i skupoceni materijali čine da se osećate kao u bajci. Centralni displej i konzola su postavljeni tako da lako možete upravljati svim funkcijama automobila, a moderni multimedijalni centar pruža sjajnu zabavu u toku vožnje.

Cena ovog automobila iznosi 210.000 dolara i još uvek nije poznato u koliko primeraka će se proizvoditi.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group