Predstavljen novi Golf 8 GTI

Više slika

Više slika

GTI je oduvek važio  za najlepši Golf model, a da li je to tako i sa novom osmom generacijom popularnog hečbeka?

Kao što se i očekivalo, novi VW Golf GTI nije ljubitelj agresivnih karoserijskih detalja, umesto toga, odabrao je suptilniji pristup za prikazivanje svojih visokih performansi.

Prednjim delom dominira jednodelna donja rešetka sa dizajnom koji podseća na saće i koja sadrži upečatljive, ali opcione svetla za maglu u obliku slova X. Standardni LED farovi su ujedinjeni preko tanke LED trake, a druga obojena traka proteže se po širini Golfove prepoznatljive maske. Crvena linija i dalje je pristuna kao i kod prethodnih modela i jasno stavlja do znanja da se radi o GTI modelu.

Kada pređemo na bočnu stranu, pronalazimo set novih 17-inčnih alu felni Richmond koje se standardno nude kod GTI-a. VW će takođe nuditi 18 i 19-inčne felne kao opciju, dok su kočione čeljusti završene klasičnom crvenom bojom. Bočne sajtne su takođe šire i ofarbane u crnoj boji.

Zadnji kraj novog VW Golfa GTI dobija sportski difuzor, zajedno sa krovnim spojlerom, LED zadnjim svetlima kao standardnim i ikoničnim GTI slovima koje sada ponosno sede u sredini, ispod VW značke.

Snaga za novi VW Golf GTI dolazi od 2,0-litarskog EA888 TSI motora (poslednja njegova evo4 varijanta), stvarajući snagu od 242 KS  i 370 Nm obrtnog momenta. Kao standardna verzija, najnoviji VW hečbek biće ponuđen sa šestostepenim ručnim menjačem, ostavljajući sedmostepeni automatski sistem sa dvostrukim kvačilom na listi opcija.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group