Predstavljen novi Bentley Bentayga

Više slika

Više slika

Bentley je skinuo omot s novog Bentayga modela, koji je dobio mnogobrojna unapređenja.

2015. godine kada je britanski proizvođač automobila lansirao originalni Bentayga model, pokazao je da i on može napraviti odlično SUV vozilo. Iako je Bentayga u poslednjih 5 godina postao najpopularniji proizvod brenda sa prodajom više od 20.000 jedinica, konkurencija u relativno novom segmentu postala je žestoka sa dolaskom Rolls-Royce Cullinana i Lamborghini Urusa.

Zato je Bentley odlučio da predstavi unapređenu seriju koja će ponovo učiniti da Bentayga postane najpopularniji SUV.

Polazeći od promena koje su primećene sa spoljašnje strane, prednji deo ima širu rešetku koja sedi za 30 mm više nego ranije i presečena je staklenim LED farovima inspirisanim onima koje su pronađeni u najnovijim Bentley ponudama.

Promene na zadnjem delu su izraženije i uključuju okretna vrata prtljažnika pune širine i ovalne lampe integrisane u vrata. Unutar kabine sistem zabave i infotainment su zamenjeni ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije 10,9 inča sa bežičnim Apple CarPlay i Android Auto opcijama. Tradicionalno biranje modova zamenjeno je digitalnim ekranom, dok je u ponudi i novi opcioni tablet sa daljinskim upravljačem sa dodirnim ekranom za putnike na zadnjem sedištu. Sedišta su takođe poboljšana kako bi ponudila udobniju vožnju putnicima.

Mehanički gledano, Bentley Bentayga 2021 uglavnom je nepromenjen. Novi model će u početku biti predstavljen sa 4,0-litarskim V8 turbo-motorom kao jedinom opcijom motora. V6 hibrid i V12 biće predstavljeni u kasnijoj fazi. Novi Bentley Bentayga će se naći u prodaji kasnije ove godine, a cene će biti objavljene posle zvaničnog predstavljanja.

Foto:Luxury Launches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group