Predstavljen novi 2021 Ford F-150

Više slika

Više slika

Ford F-150 iz 2021. godine zvanično je otkriven i sa sobom donosi mnoštvo važnih ažuriranja u odnosu na prošli model.

Kao što su pokazali nedavni špijunski snimci, spoljašnji izgled novog F-150 se ne razlikuje dramatično od prethodnog modela. Ali, ipak su napravljene velike i očigledne promene i u spoljašnjosti i u unutrašnjosti novog pikapa.

Karoserija novog F-150 izrađena je od aluminijumske legure vojne klase i uključuje nove farove, haubu za napajanje i zaštitne branike. Postoje i viši prednji blatobrani, točkovi većeg prečnika i gume, koji bolje ispunjavaju lukove kamiona.

Ford kaže da je novi F-150 najaerodinamičniji pikap ikada zahvaljujući aktivnim zatvaračima rešetki i novom geometrijom kabine i prtljažnika koji zajedno rade na smanjenju vuče i poboljšanju potrošnje goriva.

Mnogo značajnih promena je uneto u unutrašnjost novog pikapa. Na primer, 4-inčni klaster digitalnog sistema standardno dolazi sa dva analogna merača, dok KSL i KSLT modeli takođe koriste novi 8-inčni ekran osetljiv na dodir.

Novi Ford F-150 obećava putnicima izvrsno slušno iskustvo zahvaljujući dva opciona audio sistema. Prvi je B&O ozvučenje sa 8 zvučnika Bang & Olufsen, dok je drugi B&O ozvučenje sa 18 zvučnika.

Mnogo tehnologija za pomoć vozaču dostupno je kroz Ford Co-Pilot 360 2.0 sitem, kao što su Pre-Collision Assist s automatskim kočenjem u nuždi i detekcijom pešaka, kamerom za vožnju unazad s dinamičnom asistencijom pri vožnji, automatskim prednjim svetlima i automatskim uključivanjem / isključivanju prednjih svetla. U  paket je uključena i Active Driver Assist opscija koja omogućava hands-free vožnju na više od 100 000 kilometara.

Jedini pogonski agregat koji je Ford najavio je potpuno novi 3,5-litarski PoverBoost full-hibrid V6 koji će biti dostupan. Ovaj pogonski sklop kombinuje Fordov dokazani EcoBoost motor sa 10-stepenim automatskim menjačem SelectShift koji radi zajedno sa električnim motorom od 47 KS koji je integrisan u prenos.

O ceni još uvek nema reči, ali smatramo da će i to uskoro biti otkriveno.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group