Predstavljen hidrogenski BMW X5

Ovaj automobil biće u prodaji od 2022. godine...

BMW je objavio da planira da izbaci verziju X5 sa pogonom na vodonik 2022. godine, koja će biti ponuđena u ograničenom broju.

Po rečima inžinjera iuz BMW-a , ovaj auto će imati maksimalnu snagu od 374 KS. Dolivanje rezervoara vodonikom biće gotovo  za 3 do 4 minute i vozilo neće ispuštati ništa više od vodene pare, što znači da će ovo biti bezbedno vozilo za okruženje.

"Ovaj električni pogonski sistem sa vodoničnim ćelijama biće lansiran u maloj seriji zasnovanoj na trenutnom BMW-u X5 koji BMW Group planira da predstavi 2022. godine. Ponuda za kupce koju pokreće tehnologija vodoničnih ćelija biće plasirana na tržište najranije u drugoj polovini ove decenije,", rečeno je od strane BMW grupe.

Razvijena zajedno sa Toyotom, kao deo partnerstva koje potiče iz 2013. godine, tehnologija vodonika koja će biti ugrađena u  Hidrogen Next paket predstavljaće budućnost auto industrije i pokazaće da se mogu voziti bezbedna i "čista" vozila koja mogu biti jeftina i koja se mogu brzo i lako puniti.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group