Predstavljen Golf R 2022

Više slika

Više slika

Volkswagen grupacija je predstavila novu sportsku iteraciju popularnog modela...

Počinjemo sa agregatom, jer je to ono na čemu je VW najviše radio. 2022 Golf R ima turbo 2.0 litarski četvorocilindrični motor koji proizvodi 315 KS i 420 Nm obrtnog momenta. To je povećanje od 27 KS i 41 Nm, što ne zvuči kao mnogo, ali znači dosta u pogledu ubrzanja i performansi.

U Sjedinjenim Državama i Kanadi, motor će biti uparen sa standardnim šestostepenim ručnim menjačem dok će se evropska verzija nuditi isključivo sa DSG-om. Bez obzira na odabrani prenos, svi modeli će biti opremljeni sistemom pogona na svim točkovima.

Golf R može da ubrza od 0-100 km / h za 4,7 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 250 km / h.

Sportske karakteristike se šire i iznad motornog prostora, jer Golf R ima sportski podešen trap sa tvrđim oprugama i zaštitnim šipkama. Inženjeri su takođe dodali lagan aluminijumski podokvir i povećali negativni breg na prednjoj osovini kako bi se omogućile veće brzine u krivinama, kao i veća stabilnost. Promene takođe poboljšavaju izgled automobila jer Golf R stoji 20 mm niže od standardnog modela.

Pored gore pomenutih promena, model ima modifikovani prilagodljivi sistem prigušivanja, elektronske blokade diferencijala i sistem upravljanja sa promenljivim odnosom. Vozači takođe mogu da biraju između šest različitih režima vožnje, uključujući Comfort, Sport, Race i Individual.

Pridružile su im se dve nove postavke pod nazivom Special i Drift. Specijalni režim je optimizovan i ima mekša podešavanja prigušenja od Race režima kako bi se „održavao maksimalan kontakt sa putem“. To pomaže automobilu da se izbori sa „talasastim površinama“ na putu.

Ako ostavimo po strani karakteristike performansi, Golf R ima sportski prednji branik sa jedinstvenim usisima za vazduh i sjajnim crnim akcentima. Model se takođe odlikuje jedinstvenom rešetkom sa plavom poprečnom šipkom koja svetli čim se motor pokrene.

Tu su i sportske bočne sajtne, matirani hromirani poklopci spoljnih ogledala i 19-inčni aluminijumski točkovi umotani u letnje gume pojačanih performansi.

U enterijeru, kupci će naći Nappa kožna sportska sedišta sa plavim akcentima i R logotipove na naslonima. Dizajneri su modelu takođe dali oblogu od veštačkih karbonskih vlakana, poklopce pedala od nerđajućeg čelika i multifunkcionalni sportski volan. Ostale lepote uključuju digitalnu instrument tablu i 10-inčni sistem za zabavu.

Foto:Carscoops

V.P.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group