Predstavljanje osveženih linija BMW 2 Active i Gran Tourer

Više slika

Više slika

Kompanija BMW pružila je svojim kompakt zvezdama, 2-Series Active Tourer i 2-Series Gran Tourer linijama obilje dodataka i redizajnirani izgled namenjen ovoj godini...

Ovi automobili sada sadrže nekoliko skromnih stilskih modifikacija u poređenju sa trenutnim, a one uključuju veće maske hladnjaka, usisnike vazduha na prednjoj strani, nove LED maglenke i restilizovane jedinice osvetljenja na obe strane.

Svi kupci sada mogu izabrati između 13 dostupnih eksterijernih boja, uključujući i nove Jucaro Beige i Sunset Orange nijanse, kao dodatak široj selekciji svetlih aluminijumskih točkova, sa šest novih varijacija u dizajnu i veličinama od 16 do 19 inča.

Duži jastuci sedišta čine prednja vozačeva i suvozačeva mesta daleko udobnijim, a tu su takođe i obilja novih materijala, zajedno sa različitim kombinacijama platna, sensateka, alkantare i dakota kože. U enterijeru mogu biti pronađeni BMW ConnectedDrive servisi i poslednja generacija iDrive informativno zabavni sistem, sa navigacijom, glasovnom kontrolom i iDrive operacionim sistemom sa interfejsom osetljivim na dodir.

BMW je takođe učinio enterijere ova dva kombija daleko više orijentisanim ka vozačima, izmeštajući centralnu konzolu i usmeravajući je ka njihovim sedištima. Svi kupci takođe mogu primetiti se u putničkoj kabini takođe nalaze novi elektronski selektori koji variraju u varijantama opremljenim sa sedmostepenim automaticima duplih kvačila ili osmostepenim menjačima.

Prvopomenuti model dostupan je po prvi put u 2-Series Active Tourer i Gran Tourer linijama, a takođe dobija produženi sedmostepeni rejting, koji poboljšava ekonomiju potrošnje goriva na dužim putovanjima. Ova transmisija uparena je sa već dostupnim osmostepenim automaticima i šestostepenim manualnim menjačima.

Benzinski i dizel motori dobili su različite modifikacije i sada proizvode između 107 i 228 ks, dok je čitav njihov opseg sada daleko efikasniji prilikom potrošnje goriva. Sve jedinice sada emituju manje CO2 nego ranije, od 112 do 147 g/kg, u zavisnosti od modela. Štaviše, svi dizeli sada sadrže filtere čestica, a četvorocilindraši koji izgaraju ulje dolaze upareni sa dva turbo punjenja.

BMW 2-Series Active Tourer 225XE iPerformance PHEV linija i dalje ostaje deo ponude. Kao i ranije ova varijacija dolazi sa 221 ks i 385 Nm obrtnog momenta. Najmoćnijoj seriji potrebno je 6,7 sekundi kako bi ubrzala do stotke iz mesta, a ujedno dodaje i nekoliko kilometara svom prelaznom opsegu na agregatu nultih emisija, od 41 do 45 kilometara.

Vozačke asistencije uključuju sisteme pomoći prilikom gužve u saobraćaju, koji održava automobi u njegovoj liniji pri brzinama od 60 kilometara i aktivnu kontrolu krstarenja, koja dolazi sa opcionim Driving Assistant Plus sistemom.

BMW zahteva najmanje 29.000 evra za ulazni nivo 2-Series Active Tourer 216d linije automobila, dok 225xe model može biti kupljen po startnoj ceni od 37.285 evra. 2-Series Gran Tourer, sa druge strane, poseduje opseg cena koji varira od 31.111 evra, za 216d, do 35.300 evra, koliko je potrebno izdvojiti za 220i varijantu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group