Potpuno novi 2015 Jeep® Renegade

Potpuno novi 2015 Jeep® Renegade proširuje svetski asortiman ovog brenda, ulazeći u sve veći segment malih SUV vozila, dok ostaje dosledan svom avanturističkom stilu po čemu je Jeep poznat. 

Renegade pruža jedinstvenu kombinaciju off-road mogućnosti najboljih u klasi, slobodu na otvorenom i ugodnost, po prvi put automatski menjač sa devet brzina u ovom segmentu koji doprinosi izvanrednim dinamičkim performansama na putu i off-road vožnji, ekonomične motore, prefinjene detalje svetske klase i nudi inovativne bezbednosne karakteristike i naprednu tehnologiju. Ishod ovih karakteristika je efikasno vozilo proizvedeno sa ciljem da brendu Jeep privuče mlade kupce željne avanture širom sveta.

“Potpuno novi 2015 Jeep Renegade proširuje portfolio Jeep brenda na segment malih SUV vozila koji je u naglom porastu na svetskom nivou, postavljajući repere za efikasnost i voznu dinamiku, dok istovremeno pruža 4-x4 sistem najbolji u klasi, što kupci i očekuju od brenda Jeep“, rekao je Majk Manli (Mike Manley), Predsednik i Generalni Direktor Jeep Brenda, koji posluje u okviru Chrysler Grupe, d.o.o.  “Model Renegade simbolizuje čuveni američki dizajn ovog brenda, genijalnost i inovacije, obeležavajući prvo stupanje Jeep brenda u segment malih SUV vozila na više od 100 tržišta širom sveta.“

 

Off-road mogućnosti najbolje u klasi zbog dva potpuno nova 4x4 sistema

Prilagođavajući 4x4 tehnologiju sa potpuno novog modela Jeep Cherokee, potpuno novi 2015 Jeep Renegade nudi dva najnaprednija i inteligentna sistema u svojoj klasi, sve u cilju najboljih off-road performansi. Oba sistema mogu pružiti i do 100% mogućeg obrtnog momenta motora na zemlju, kroz bilo koji točak, za optimalno prijanjanje.

 • Jeep Active Drive - 4x4 sistem koji je aktiviran sve vreme
 • Jeep Active Drive Low - eksluzivni 4x4 sistem sa prenosnim odnosom 20:1

Inovacija je takođe u prvom planu svakog novog Jeep vozila, a Renegade je prvo malo SUV vozilo koje poseduje zadnju osovinu sa isključivanjem i priključno vratilo (PTU) - sve to da bi se modelima Jeep Renegade 4x4 omogućila bolja ušteda goriva. Sistem se trenutno aktivira kada je 4x4 trenje neophodno.

I sistem Jeep Active Drive i sistem Active Drive Low 4x4 uključuju sistem Jeep Selec-Terrain, koji omogućava do pet režima (režime Auto, Snow, Sand , Mud, plus ekskluzivni režim Rock sa modelu Trailhawk) za najbolje performance za pogon na četiri točka pri on-road ili off-road vožnji i pri svim vremenskim uslovima.

Trail Rated: model Renegade Trailhawk 4x4 

Za kupce koji zahtevaju najveću sposobnost za off-road vožnju od svojih Jeep vozila, model Renegade Trailhawk pruža najbolju Trail Rated 4x4 sposobnost u klasi sa:

 • Standard Jeep Active Drive Low (20:1 najniži prenosni odnos)
 • Sistem Selec-Terrain sa ekskluzivnim režimom Rock
 • Povećana visina vožnje od 20 mm (0,8 inča)
 • Štitnici i crvene prednje i zadnje kuke
 • Jedinsteni limovi branika omogućavaju prilazni ugao od 30,5 stepeni, ugao izbočine 25,7 stepeni i ugao odstupanja od 34,3 stepena.
 • 17-inčne gume za svaki teren
 • Do 205 mm (8,1 inč) artikulacije točka
 • Kontrola pri spuštanju niz padinu
 • Do 480 mm (19 inča) pri probijanju kroz vodu
 • Do 1 500 kg (3 300 lb.) mogućnosti za vuču sa motorom MultiJet II i 907 kg (2 000 lb) mogućnosti za vuču sa motorom Tigershark, sa dostupnim paketom za vuču

 

Globalni Jeep dizajn za rastući globalni brend

Od samog početka, dizajneri modela Jeep znali su da Renegade treba da omogući najbolje off-road mogućnosti u klasi sa proporcijama za gradsku vožnju koji odiše robustnim stilom brenda istovremeno povećavajući prilagodljivost, mogućnost upravljanja i stil. Pored toga, dizajneri su imali zadatak da stvore potpuno novo SUV vozilo koje će simbolizovati brendov čuveni američki dizajn i integritet, pošto će obeležiti prvi ulazak brenda Jeep u segment malih SUV vozila u više od 100 tržišta širom sveta. Konačno, Renegade je morao da ponudi slobodu vožnje na otvorenom koja vuče korene iz 1941. godine sa Willys MB Jeep.

Rezultat je potpuno novi 2015 Renegade, vozilo koje se oslanja na moćno uporište modela Jeep Wrangler, i sa sobom donosi svež novi stil sa robustnom karoserijom i agresivnim srazmerama koje omogućavaju najbolje pristupne i odstupne uglove u klasi, namerno dizajnirane da omoguće off-road mogućnosti koje su najbolje u klasi.  A što se tiče panoramskih pogleda ekskluzivnih za segment, dostupna su dva My Sky otvorena krovna sistema ploča zgodno smeštena da omoguće putnicima otvorenu vožnju sa lakoćom.

 

Potpuno nova unutrašnjost odaje robustan i energetičan izgled

Potpuno nova unutrašnjost za Jeep Renegade dolazi sa robustnim i energetičnim izgledom koji se oslanja da legendardno nasleđe brenda Jeep. Njeni precizno izrađeni detalji, inovativna i visoko kvalitetna boja i materijali, vrhunska tehnologija i dovitljiva rešenja za skladištenje inspirisani su savremenom opremom za ekstremne sportove i takvim načinom života.

Unutrašnjost potpuno novog 2015 Jeep Renegade ima prepoznatljivu formu koji su Jeep dizajneri nazvali „Tek-Tonic“. Tema tog novog dizajna je definisana presecima od mekog materijala sa robustnim i funkcionalnim detaljima. Glavne površine kao što su oblikovana instrument tabla koja je meka na dodir, izukrštane su sa smelim funkcionalnim elementima kao što su ručke za putnike – nezamenljive pri off-road avanturama i pozajmljene od starijeg brata, legendardnog Jeep Wrangler. Jedinstveni „zaštitni pojasevi sa štipaljkama“ anodizirani dizajn i inspirativne boje pozajmljeni su od opreme za ekstremne sportove, dok je od skora poznati „X“ oblik inspirisan njegovim krovom i zadnjim svetlima doprinosi unutrašnjem izgledu Renegade Tek-Tonic. I da bi se osiguralo da sva potrebna putnička oprema odgovara, Renegade je dizajniran sa efikasnim i fleksibilnim paketom za unutrašnjost koji uključuje pokretne, reverzibilne i podesive podne ploče za teret i prednje putničko sedište koje se sklapa unapred.

 

My Sky: nastavak slobode brenda Jeep od 1941. godine

Produžavajući tradiciju legendardnog Willys MB Jeep iz 1941. godine, potpuno novi 2015 Renegade nudi slobodu vožnje na otvorenom sa dostupnim My Sky sistemom za otvoreni krov. Sa ručno podesivim, ili elektronskim podešavanjem krova, My Sky sistem krovnih ploča, koji je ekskluzivan za segment, odmah donosi spoljašnjost unutra. Dizajnirane zbog praktičnosti, krovne ploče od fiberglas poliuretana u obliku saća su lake i zgodno se sklapaju u zadnji prtljažni deo. Za dodatne detalje dizajna, oba sistema My Sky imaju ugravirano „X“ na krovu koji odiše snagom i poigrava se sa utilitarističkom istorijom brenda.

 

Off-road mogućnosti najbolje u svojoj klasi sa dinamikom vožnje na putu svetske klase

Dizajniran i projektovan da pre svega obezbedi legendarne Jeep 4x4 mogućnosti, potpuno novi 2015 Renegade je prvo malo SUV vozilo iz Grupe Chrysler koji koristi novu „malu široku 4x4 arhitekturu“.

Sa svojim potpuno nezavisnim vešanjima koja omogućavaju 205 mm (8,1 inč) arikulaciju točka i 220 mm (8,7 inča) slobodnu visinu (Thrailhawk), Renegade pomera granicu u segmentu malih SUV vozila sa off-road mogućnostima najboljim u klasi. Široka upotreba naprednog čelika, kompozitnih materijala i naprednih kompjuterskih simulacija sudara omogućavaju potpuno novoj 2015 Renegade arhitekturi da omogući torzionu krutost svetske klase i izdržljivost Jeep brenda koji se zahtevaju za Trail Rated avanture. 

Potpuno novi Renegade je prvi Jeep koji je integrisao prednji i zadnji sistem podupirača sa Koni selektivnim prigušenjem frekvencije (FSD). Ovaj sistem za prigušenje omogućava da Jeep Renegade obezbedi siguran put i karakteristike upravljanja svetske klase.

 

Dizajniran za svetsko tržište: 16 kombinacija pogonskog sklopa

Veran Jeep brendu, potpuno novi Renegade ponudiće kupcima na svetskim tržištima maksimalnu off-road sposobnost i stepen iskorišćenja goriva. Renegade će ponuditi do 16 strateških kombinacija pogonskog sklopa – najviše ikad u Jeep vozilu – prilagođenih tržištima širom sveta da bi se ispunile potrebe performansi i efikasnosti. Opcije pogonskog sklopa uključuju:

 • Četiri ponude motora MiltiAir na benzin
 • Dve ponude motora MultiJet II na dizel
 • Efikasni i flex-fuel motor E.torQ
 • Tehnologiju Stop&Start za smanjenje emisija i potrošnje goriva
 • Automatski menjač sa devet brzina, prvi u segmentu
 • Ponude dva ručna menjača i jedan sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT) 

 

Prvo svetsko malo SUV vozilo sa automatskim menjačem sa devet brzina

Kao novi Jeep Cherokee, potpuno novi 2015 Jeep Renegade pomerio je granicu — ovog puta u klasi malih SUV vozila — sa prvim dostupnim automatskim menjačem sa 9 brzina. Uparen sa 2,0-litarskim MultiJet II dizel motorom ili 2,4-litarskim MultiAir2 motorom na gas, menjač sa devet brzina pruža brojne prednosti koje će kupci ceniti, uključujući agresivno lansiranje, glatku isporuku snage pri brzinama na autoputu i poboljšani stepen iskorišćenja goriva nasuprot automatskom menjaču sa šest brzina.

 

Tehnologije koje su eksluzivne za segment, a nekada su bile dostupne samo sa SUV vozila visoke klase

Potpuno novi 2015 Jeep Renegade nudi tehnološke karakteristike koje su nekada bile dostupne samo za vozila iz viših segmenata, i čini ih dostupnim kupcima u rastućem segmentu malih SUV vozila – uključujući nagrađivani Uconnect Access, Uconnect ekran osetljiv na dodir i najveću grupu instrumenata u punoj boji u segmentu.

 

 • Uconnect Access:Koristi ugrađenu ćelijsku tehnologiju da omogući Jeep Renegade korisnicima da direktno stupe u kontakt sa lokalnim dispečerima za hitne slučajeve – sve to pritiskom na 9-1-1 Assist dugme na retrovizoru. Uconnect Access primenjuje istu logiku i za pomoć na putu. Jednim pritiskom na dugme „ASSIST“ poziva se pomoć direktno od provajdera Grupe Chrysler za pomoć na putu, ili iz Centra za brigu o vozilima kupaca. Dodatni spokoj dolazi iz sposobnosti sistema da dobija tekstualne poruke, objavi da ih je primio, identifikuje pošaljioca i da onda „pročita“ poruke naglas sa mobilnim telefonima koji su opremljeni Bluetooth tehnologijom. AOL Autos su imenovali Uconnect Access svojom „Tehnologijom godine za 2013.“ (usluge Uconnect mogu da variraju na različitim tržištima)
  • Uconnect radio sistem sa ekranom osetljivim na dodir: Nagrađivana handsfree komunikacija, zabava i dostupna navigacija za vozilo. Ključne osobine koje su dostupne na Uconnect 5.0 i 6.5AN sistemima uključuju ekran osetljiv na dodir od 5.0 inča ili 6.5 inča, povezivanje sa Bluetooth tehnologijom, jednim ili dva tjunera, radio sistem podataka (RDS), digitalni audio prenos (DAB), HD Radio, digitalni prenos medija (DMB), SiriusXM Radio, SiriusXM Travel Link, SiriusXM Travel Link, USB ulaz i pomoćni audio ulaz. (usluge Uconnect mogu da variraju na različitim tržištima)
  • Najveća grupa instrumenata u punoj boji u segmentu: Prednja grupa mernih instrumenata za Jeep Renegade ispred vozača dostupna je kao ekran od 7 inča u punoj boji, sa funkcijom za rekonfiguraciju koja omogućava vozačima da prilagode informacije unutar grupe intrumenata. Informacioni displej je dizajniran da vizuelno prenese informaciju uz korišćenje grafika i teksta, brzo i lako.

 

Renegade ima i do 70 naprednih sigurnosnih i bezbednosnih karakteristika

Sigurnost i bezbednost bili su u prvom planu tokom razvoja potpuno novog 2015 Jeep Renegade, omogućujući prostor za 70 dostupnih sigurnosnih i bezbednosnih karakteristika - uključujući dostupnost opcija Forward Collision Warning-Plus i LaneSense Departure Warning-Plus.

Pored toga, inžinjeri su dodali i aktivne i pasivne sigurnosne i bezbednosne karakteristike, uključujući Blind-spot Monitoring; detekciju Rear Cross Path; ParkView bočnu pomoćnu kameru sa dimaničnom mrežom linija; elektronska kontrola stabilnosti (ESC) sa elektronskim ublažavanjem kotrljanja i sedam standardnih vazdušnih jastuka.tabilnosti (ESC) sa elektronskim zbednosne ije unutrarriusXM u kontakt sa lokalnim dispečerima za hitne

 

Globalni resursi brenda Jeep

Dizajniran u Americi, izrađen u Italiji, model 2015 Renegade produžava posvećenost brenda Jeep svetskom tržištu i pokazuje dokle sežu njegovi dostupni resursi. Završno mesto sklapanja za Renegade biće fabrika za sklapanje Melfi. Globalni portfolio modela Renegade za proizvodnju pogonskog sklopa uključuje Sjedinjene Američke Države, Italiju i Brazil.

Izvor: FAS
Fotografije: Chrysler Media

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group