Potpuno električno vozilo kompanije Volvo

Više slika

Više slika

Volvo planira da izgradi prvi potpuno električni model u svojoj kineskoj fabrici koji će biti predstavljen 2019. godine.

Švedska kompanija planira da napravi zvaničnu objavu na predstojećem sajmu automobila u Šangaju koji poćinje sledeće nedelje. Novi električni model će biti baziran na kompaktnoj modularnoj Volvo arhitekturi (CMA) koja je razvijena u saradnji sa sestrinskim brendom Lync & Co.

Prvi potpuno električni model kompanije Volvo biće izgrađen u fabrici Luqiao smeštenoj u jugoistočnoj Kini odmah do CMA-XC40 kompakt terenca i 01 krosover modela kompanije Lync & Co. Izvori bliski kompaniji izjavili su da će EV biti potpuno novi model, bez ikakvog prekrajanja stila karoserije nekih već postojećih iz pogona.

Švedski brend je takođe istovremeno razvio potpuno električne automobile koji su podržani većom SPA platformom koja je korišćena na automobilima S90 i XC60. Ovo će pomoći kompaniji Volvo da dostigne svoje ciljeve brojke od milion elektrifikovanih automobila do 2025.

Prethodni izveštaji sugerišu da će prvi potpuno električni model švedskog brenda koji će biti u mogućnosti da ga opremi pakovanjem baterija do 100kWh kapaciteta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group