Poslušajte zvuk nove Toyote GR Super Sport

Grmi kao strahovita oluja...

Toyota već neko vreme radi na ovom vozilu i u septembru je predstavila  prototip Le Mans 24 Hours. Vozilo je zasnovano na Toyotinom uspešnom prototipu TS050 LMP1 i trenutno je poznat kao GR Super Sport, mada ostaje da se vidi da li će to ime biti zadržano.

Twitter objava Gazoo Racing-a potvrđuje da će vozilo stvarati 680 KS, što je ograničenje svih vozila koja se takmiče u klasi Le Mans Hypercar. Veruje se da će se pogonski sklop sastojati od 2,4-litarskog dvostrukog turbopunjača V6, koji radi zajedno sa električnim motorom.

Internetom su kružile glasine da bi drumski automobil mogao da ima tri dodatna elektromotora i da bi mogao da ispumpa čak 1.400 KS, što je cifra koja bi lako zapretila Aston Martin Valkyrie i Mercedes-AMG One modelima.

Sada se pojavio i zvučni zapis moćnog agregata koji nam pokazuje kako će ovo sportsko vozilo zvučati. Zvuk je neverovatan i prava muzika za uši svakog autoholika, pa vam savetujemo da ga pažljivo poslušate.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group