Poslušajte kako zvuči novi Koenigsegg Jesko

Ovaj automobil bi trebalo da razvije brzinu od 532 km/h...

Koenigsegg nastavlja da donosi poslednja unapređenja na Jesku pre nego što proizvodnja počne krajem 2020. godine. Iako ovaj auto čekamo jako dugo, isplatilo se čekati.

Novi video zapis koji je švedski proizvođač automobila podelio na internetu pruža nam najbolju priliku da čujemo Jeska. Ne samo da zvuči neverovatno, već nam se čini da zvuči bolje i glasnije od bilo kog drugog Koenigsegga pre njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A behind the scenes clip of one of our Jesko prototypes having a great time in the sun on our runway.

A post shared by Koenigsegg (@koenigsegg) on

Iako njegovo testiranje još nije rađeno, po nekim proračunima se očekuje da će Jesko biti najbrži model ove kompanije. Trenutni rekord najveće brzine automobila drži Bugatti Chiron Super Sport 300+ koji je prošle godine ostvario brzinu od 490,848 km / h. Taj automobil ima 1.600 KS poput Jeska, ali teži otprilike 605 kg više od njega, što znači da bi Jesko trebalo da ostavri još veću brzinu.

Nakon nekoliko proračuna, utvrđeno je da bi novi Koenigsegg trebalo da ostvari brzinu od 532 km / h što je prosto neverovatno.

Tokom intervjua za Road & Track, Christian von Koenigsegg otkrio je da će ova brzina najverovantije biti ostvarena:

 „To je, naravno, teoretski broj, ali simulacije nam kažu da je realan i ostvariv. Mi zaista nemamo ambiciju da ljudi voze toliko brzo i da tako ugrožavaju živote, ali samo govorimo da će ta brzina verovatno biti moguća i da će jedino moći da se ostvari na trkačkim stazama i avionskim pistama", rekao je , Christian von Koenigsegg.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group