Poslednji Mulsanne model je izašao iz Bentley fabrike

Više slika

Više slika

Ranije ove godine u januaru, Bentley je najavio lansiranje Mulsanne 6.75 Edition - limitirane verzije sa proizvodnom serijom od 30 jedinica stvorenih kao poslednji oproštaj od ovog modela.

Pandemija koronavirusa prisilila je britanskog proizvođača automobila da privremeno zatvori fabriku, što je stvorilo malo odlaganje, ali poslednji Mulsanne je sada napustio proizvodnu liniju.

Bentley je sada najavio da je posao završen na poslednjem primeru Mulliner-ove verzije 6.75, što označava kraj 11-godišnje proizvodnje luskuznog modela. Međutim, Bentley ne otkriva nikakve detalje o finalnom Mulsanneu koji će krenuti sa proizvodne linije. U najavi proizvođača automobila glasi: „njegov budući dom ostaje strogo čuvana tajna.“.Prema Bentley-u, automobil ide kupcu u Sjedinjenim Državama, ali ne zna se gde tačno, niti kod koga.

„Neizmerno sam ponosan na stotine dizajnera, inženjera i zanatlija koji su oživeli Mulsanne u poslednjih 10 godina“, rekao je Adrian Halmark, izvršni direktor Bentleya, a zatim jedodao  da je spreman za nove napore i ideje kako bi na tržište doneo model koji će nadjačati Mulsanne u svakom pogledu.

Kraj proizvodnje Mulsanna takođe obeležava povlačenje za Bentleyev ikonični 6,75-litarski V8 motor koji je prvi put ušao u proizvodnju 1959. godine.

Foto:Luxurylaunches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group