Poslednji Koenigsegg Agera nazvan je Thor


Ono što vidite u našoj galeriji jeste jedan od dva Koenigsegg Agera FE modela koji su trenutno u proizvodnoj fazi, a uskoro će biti predstavljeni od strane švedskog proizvođača hiperautomobila...

Kao što možete pretpostaviti, FE označava finalnu ediciju, a ovo će biti prvi od dva automobila, nazvan od milošte Thor. Model je naručen od strane američkog kolekcionara, koji je takođe vlasnik dva Pagani Zonda Cinques, Zonda Tricolore, Huayra BC, Centenario i mnogih drugih modela.

Renderinzi sugerišu da će eksterijer ovog modela biti, sada već po tradiciji, kreiran od ugljeničnih vlakana, međutim, ovo nije u potpunosti tačno. Sudeći prema instagramu, vlasnik je otrkio da će njegov novi ljubimac posedovati crnu i srebrnu karbonsku karoseriju ukrašenu dijamantima. Dobrodošli u svet bolesno bogatih.

Kako bi učinili da se automobil još više ističe, inžinjeri će mu dodati specijalno zadnje krilo i velike škrge koje će se protezati sve do lajsne gepeka, a veliki prednji spliter takođe će biti prisutan.

Iako za sada ostaje nepotvrđeno, pogonski sklop ovog Agera modela verovatno dolazi sa opcionim One 1 paketom, koji se zasniva na petolitarskom V8 agregatu dobrom za 1,360 ks, odnosno, upravo onom koji se dokazao obaranjem svetskog brzinskog rekorda za proizvodne modele i razvijanjem brzina većih od 480 km/h.

Kada proizvodnja ovog ručno sastavljanog Agera modela bude zaključena, kompanija Koenigsegg će se potpuno fokusirati na svoju vrhunsku varijantu Regera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group