Porsche Vision 920 – novi trkački koncept

Više slika

Više slika

Kada je Porsche najavio da će napustiti FIA Svetsko prvenstvo i povući izuzetno uspešni hibrid 919 u korist Formule E, svet automobilističkih sportova ostao je bez jednog od svojih najpopularnijih trkačkih vozila.

Međutim, čak i nakon što je Porsche napustio LMP1 trke, njegov dizajnerski tim zamišljao bi kako može izgledati trkačko vozilo nove generacije. Tako je nastao Porcshe Vision 920.

Porsche kaže da je Vision 920 dizajnirao kao super sportski automobil i kao mogući trkački automobil koji bi mogao da se koristi u motosportu.

Prednja strana Porsche Vision 920 sadrži par tankih LED farova i velike usisnike za vazduh sa obe strane razvodnika. Takođe je vidljivo i prednje vešanje na vozilu, kao i mala kabina sa centralnim položajem za vožnju. Koncept takođe ima i obrnuto peraje ajkule na krovu koja pomaže u stabilnosti pri velikim brzinama.

Slično kao i kof hibrida 919, poklopac krova i poklopac motora Vision 920 modela dugačak je i nizak. Automobil takođe uključuje i masivni difuzor koji ga lepi uz drum pri velikim brzinama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group