Porsche u čast Džekija Iksa

Džeki Iks je jedan od najuspešnijih trkača svih vremena…

Rođen u Briselu, 1.januara 1945.godine, on je odneo trofej na 24 Hours of Le Mans neverovatnih šest puta, zajedno sa pobedom na Dakar reliju i uspešnom karijerom u Formuli 1. Njegova prva Le Mans titula došla je dok je upravljao legendarnim Ford GT40. Ipak, sa Porsche modelom, slavni Belgijanac se popeo na podijum četiri puta, što ga čini jednim od najuspešnijih trkača nemačke marke. Porsche sada želi da oda počast Džekiju Iksu za njegov sedamdeset peti rođendan, kreirajući ograničeno izdanje 911 modela, odnosno prvo specijalno izdanje iz nove 992 ere. Zapravo, ovo će biti prvi fabrički 992 model koji će koristit Porsche paint-to-sample program prilagođavanja.

Nazvan Belgian Legend Edition, ovo ograničeno izdanje bazirano je na 911 Carrera 4S modelu, a dostupno je za kupovinu ekskluzivno u Belgiji. Specijalno izdanje nosi na sebi jedinstvenu X Blue šemu boja, koja je inspirisana Iksovom jedinstvenom plavo belom trkačkom kacigom. Drugi bespoke detalji uključuju specijalnu oznaku na vozačkoj strani B stuba, sa Iksovim potpisom i belgijskom zastavom. Unutar kabine, specijalno izdanje dobilo je sportska sedišta sa 18 podešavanja, zajedno sa 911 logoima na naslonima za glavu, Pebble Gray šavovima i kožnim delovima. Autogram legendarnog trkača pojavljuje se na centralnom naslonu i ključu, a dolazi finiširan istom bojom kao i automobil. Porsche još uvek nije objavio cenu ovog specijalnog izdanja, ali znamo da će samo sedamdeset pet ovih modela biti proizvedeno.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group