Porsche Taycan pokazao zbog čega je najbolji elektro-sportski automobil

Retko koji model se može takmičiti sa ovim autom...

Novi Taycan napravio je pravi BUM u auto industriji i pokazao da i druge kompanije pored Tesle mogu da naprave ozbiljne elektro automobile.Međutim, Porsche smatra da osnovni model Taycana možda nije dovoljan određenim vozačima, pa je zato predstavio snažniju verziju koja nosi naziv Taycan 4S

Novi Taycan poseduje unapređen motor koji ostvaruje 630 konjskih snaga, ali će kupci imati opciju da u motor ugrade i Performance kit koji će omogućiti dodatnih 30 konja. Osnovni model Taycan 4S sadržaće bateriju od 79.2 Kwh, ali će kupci moći da traže jaču baterju od 93.4 Kwh koja će omogućiti da sa jednim punjenjem pređete skoro 450 kilometara.

Što se tiče dizana, on ostaje nepromenjen i sadrži sve elemente kao i orignalni Taycan koji je nedavno predstavljen.

Karakterestična Porsche linija i dalje je prisutna i uticaj prethodnih modela je jasno vildjiv, ali Taycan poseduje dosta futurističkih detlaja koji čine da ovaj auto izgleda kao da je došao iz budućnosti. Tome najviše doprinose prelepi LED farovi koji izgledaju kao najnovije tehnološko remek delo i koje čine da ovaj auto pruža fenomenalno osvetljenje, ali i da bude vidljiv na putu.

Farovi se stapaju sa vazdušnim usisnicima koji su vertikalno postavljeni ispod njih, pa Taycan dobija „namršteniji“ i agresivniji izgled. Rep automobila je maksimalno aerodinamičan i smanjuje otpor vazduha i potrošnju, a  preko čitavog gepeka pruža se fenomenalna štop linija koja samo poboljšava futuristički izgled.

Enterijer je takođe prelepo dizajniran i donosi potrebnu dozu luksuza koja će učiniti da se u ovom vozilu osećate kao predsednik. Digitalna kontrolna tabla je vidljiva, jasna i uparena je sa multifunckionalnim volanom kojim možete kontrolisati sve opcije na vozilu. Desno od volana nalazi se multimedijalni centar koji se sastoji od nekoliko LCD ekrana koji vam omogućavaju da puštate multimedijalni sadržaj, kao i da upavljate pametnim uređajima, pozivima i GPS navigacijom.

Video klip koji ćemo vam pokazati dokazaće i sve uveriti zbog čega je Taycan najbolji sportski elektro automobil na tržištu. Kao što ćete i sami videti, ovaj automobil sa lakoćom može da driftuje i da  se vozi po trkačkoj stazi kao profesionalni sportski auotomobil, što vozačima omoguaćava neverovatnu zabavu i iskustvo.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group