Porsche priprema električni Macan model

Popularni SUV će biti dostupan sa električnim pogonom od 2024.godine…

Porsche, poput svih drugih proizvođača automobila na našoj planeti, pao je pod uticaj korona virusa. Ipak, oni po svemu sudeći neće dozvoliti pandemiji da uspori njihove dugotrajne napore na polju elektrifikacije svoje fote vozila.

Prema najavama, slavni brend će početi da konstruiše sasvim električnu verziju svog najpopularnijeg modela, Macan SUV, za samo dve godine, kako je izjavio Majkl Štajner. Štajner, koji je inače član odbora za razvoj slavnog brenda, otkrio je ove planove u intervjuu za nemačku publikaciju, Automobilwoche. Takođe, on je rekao da će slavni brend, koji je upravo predstavio sasvim električni Taycan, razviti i EV verzije Boxster roadster i Cayman crossover modela.

Ov uzbudljive vesti sugerišu da će opcija sasvim električnog pogonskog sklopa biti u ponudi za novu generaciju Macan modela, koji će verovatno biti predstavljen 2023.godine, i zvanično lansiran 2024. Otprilike u isto to vreme, Audi planira da lansira svoj sasvim električni krosover.

Pored toga, sasvim električni Macan će verovatno biti jedina verzija koja će biti u ponudi nakon 2024.godine, jer prema navodima, brend planira da nudi modele sa benzinskim pogonom, sve dok ne lansiraju električne zamenike.

Sa električnim Macanom na našem horizontu, stvari su ipak malo komplikovanije za Boxster i Cayman modele – brend se poigrava idejom njihove elektrifikacije duže vreme, bez jasnih datuma lansiranja ili proizvodnje.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group