Porsche predstavio Taycan model sa zadnjom vučom

Više slika

Više slika

Nakon što je prošle godine predstavio tri varijante svog potpuno električnog Taycana, Porsche sada predstavlja uvodni model za one koji traže nešto povoljnije.

Za razliku od svojih prethodnika, novi osnovni model Taycan prebacuje pogonski sklop na zadnji deo, što smanjuje 200 kilograma njegove težine. Snaga dolazi sa 402 konjske snage za standardnu konfiguraciju, ali može dostići i do 469 konjskih snaga s nadogradnjom Performance Battery Plus. Obe opcije baterija pružaju vam ubrzanje od 0-100 km/h za 5,1 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h, a mogu se napuniti od pet do 80 procenata za samo 22,5 minuta.

Novi osnovni model standardno će se isporučiti sa LED farovima, prednjim i zadnjim kočnicama sa zatamnjenim čeljustima, sopstvenim sistemom upravljanja i 19-inčnim Aero točkovima. Unutrašnjost će se podudarati sa ostalim modelima serije, novom instrument tablom i 11-inčnim centralnim sistemom za zabavu, zajedno sa podrškom za CarPlay i Apple Music.

Što se tiče cena, novi Taycan će osnovno koštati 81.250 dolara, što je više od 20.000 dolara jeftinije od Taycan 4S modela, koji košta105.150 dolara. Porsche kaže da je početni model već dostupan u SAD, a da će se uskoro pojaviti i u Evropi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group