Porsche odaje zvanično priznanje kompaniji Singer

Kompanija Singer uspela je da kreira svoju malu nišu u svetu restauriranih Porsche modela, sa automobilima koji predstavljaju omaž i usavršene varijante originala istovremeno...

Singer sada zvanično dobija priznanje od strane brenda čije automoble godinama koristi u svojim kreacijama i nemačka kompanija će ovom tjuneru obezbediti motore za sve njegove buduće projekte.

Naravno, svaki Singer model poseduje jedinice izgrađene u pogonima kompanije Porsche, ali je novo to što će budući Singer automobili posedovati motore kreirane u fabrici slavnog nemačkog proizvođača po Singer specifikacijama, umesto da se kao do sada, Singer obraća trećoj strani za pomoć. Ovo je veoma važno zbog toga što dosta govori o niovu rada kompanije Singer, koju je Porsche bez ikakve sumnje primetio.

Porsche omogućuje dosta motora brojnim partnerima sa strane, ali je Singer potpuno drugačija priča. Ovaj brend nije tim iz sveta motosporta, niti privatna ekipa sa određenim ciljevima po pitanju performansi. On se bavi isključivo restauriranjem, usavršavanjem i preprodajom proizvoda koji su originalno u potpunosti Porsche.

Sudeći prema izveštaju Top Gear publikacije, Singer je otkrio kako ovi motori neće biti samo gotove jedinice, takođe. "Karakteristike ovih motora, kao i one u srcima svakog Singer autombila, biće i dalje oblikovane po Singer specifikacijama", stoji u zvaničnoj izjavi ove kompanije.

Porche je potvrdio svoju ulogu u ovom partnerstvu takđe, izjavljujući da će se nova saradnja fokusirati ekskluzivno na sastavljanju prerađenih jedinica. Ovi motori će biti sklapani na jugu Los Anđelesa, u Porsche Motorsport Nort America ogranku nemačkog brenda. Ovo je prilično velika pogodnost za Singer jer ova kompanija svoje poslovanje bazira u Kaliforniji.

Druga velika vest za ovog proizvođača jeste to što će Singer DLS, odnosno Dynamics and Lightweight Study platforma, koja dolazi kao nešto potpuno odvojeno od ovog ugovora, nastaviti da predstavlja test platformu za modifikacije vazdušno hlađenih motora, koji se proizvode u pogonima Williams Advanced Engineering ustanove u Velikoj Britaniji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group