Porsche Macan Special ističe trkačke korene brenda

Postoje Porsche modeli koje očekujete u sportskoj liveriji, to su uglavnom oni koji poseduju dvoja vrata - 911, 718 Boxster/Cayman, 918 Spyder...

Ali, Macan? Ovaj automobil definitivno ne možemo zamisliti tretiranog na ovaj način. Asia Pacific divizija nemačkog proizvođača ipak je kreirala specijalnu varijantu modela Macan, kako bi pokazala da je ovaj kompaktni krosover dorastao svim standardima performansi po kojima je ova marka poznata.

Baziran na modelu Macan Turbo, automobil poseduje opcioni paket performansi koji podiže maksimalnu snagu twin-turbo V6 motora zapremine 3,6 litara, na konačnih 440 ks, što je spustilo vreme potrebno za sprint od 0 do 100 km/h na 4,4 sekunde. Ovo je pojačanje veće za 40 ks od standardnog Macan Turbo modela, dovelo je do boljih startnih karakteristika i bržeg vremena ubrzanja za 0,4 sekunde.

Kao što možete videti, ovo posebno vozilo takođe poseduje i jako interesantnu liveriju u crnoj i beloj boji, sa crvenim i sivim štraftama, koje podsećaju na trkačke modele kompanije Porsche rasprostranjene na brojnim stazama širom sveta. Automobil poseduje veoma upadljiv izgled, mada i dalje nismo sigurni šta mislimo o ovom terencu, koliko god da je  moćan i brz.

Kako bi stvari bile bolje ili lošije, ova posebna varijanta modela namenjena isključivo tržištima Dalekog Istoka, tako da, pored toga što smo potpuno sigurni da bi brojni saloni širom sveta želeli da ih vide u svojim izlozima, ovi modeli će bez ikakve sumnje predstavljati pravo iznenađenje na svim evropskim putevima.

Ovo, doduše, ne predstavlja nikakav presedan, jer se brojni proizvođači, kao što nam je svima poznato, okreću ka velikim tržištima i promovišu različite dodatke, pakete i specijalne modele, ciljajući direktno ka sve bogatijim ljudima dalekoistočnih zemalja. Porsche jednostavno nastoji da stigne neke od svojih zemljaka, koji su već, poput kompanije BMW, otvorili svoje fabrike u Kini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group