Porsche krenuo s predstavljanjem Macana

Dosta toga smo već saznali o novom Porscheovom crossoveru. Datum premijere davno je utvrđen, a prošlog meseca su isplivale i informacije o agregatima koji će ga pokretati.

Kako je do službenog otkrivanja ovog noviteta ostalo vrlo malo, Porsche je počeo da zagreva atmosferu teaser materijalima. Tako je lansirana stranica posvećena Macanu, a Nemci su objavili i skice koje ovaj crossover prikazuju u proizvodnom obliku…

Za tačno 42 dana biće prikazan na salonu automobila u Los Anđelesu. Model s kojim će Porsche oteti deo kolača BMW-u X3 i Range Roveru Evoque vizuelno je vrlo blizak poslednjoj generaciji Carrere, a ima tu i nešto iz budućnosti, poput prednjih svetala sa ne tako davno predstavljene konceptne Panamere nove generacije.

Pre svega recimo da će vrh ponude činiti model Turbo koji će pokretati bi-turbo 3.6 V6 snage 294 kW, odnosno 400 KS i najvećeg obrtnog momenta od 550 Nm. Uz njega u ponudi će biti Macan S, u koji će se ugrađivati 3.0 V6 turbo i još barem jedna ulazna verzija sa benzinskim, a verovatno i diesel 4-cilindričnim motorom. Najbolji kandidati su dorađene verzije 2.0 TSI i TDI motora roditeljskog Volkswagena. 

Svi motori bi trebali da budu upareni sa standardnim 6-stepenim ručnim i opcionim 7-stepenim PDK menjačima koji će snagu i momenat prenositi na podlogu putem sistema pogona na sva četiri točka sa većom isporukom na zadnju osovinu koja je opremljena sistemom blokade diferencijala.

Iako se u osnovi ovaj automobil bazira na Audijevom Q5 (isti međuosovinski razmak, ali Macan je 70 mm duži, 44 mm širi i 29 mm niži), Macan će dobiti dorađeno vešanje i upravljački i kočioni sistem, a ukupna masa će se kretati između 1600 i 1700 kg. Što se izgleda tiče, ukratko rečeno Macan će biti baby Cayenne, a veličina točkova će se kretati od 17 do 21-cola.

A.N. i O.R.

 




Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group