Zbog problema sa šrafovima povučen 918 Spyder


Deluje kao da čak ni Porsche 918 Spyder nije potpuno imun na fabričke greške, jer je kompanija ponovo morala da povuče svoje hibridne hiperautomobile zbog greške koja je načinjena prilikom kreiranja njihovih matica i šrafova.

Ne zaista, nije nikakva šala, ovde se radi samo o nekoliko zavrtnja. Kompanija Porshe je iznela zvaničnu izjavu koja se tiče ove teme:

"Originalni katalog delova za model 918 Spyder greškom transponoje lokacije određenim šrafovima koji osiguravaju prikopčavanje pojasa sedišta i njegovog baznog ležišta. Ovi vijci su samo za jednokratnu upotrebu i nisu isti. Nikako nismo mogli da izuzmemo mogućnost da je greška iz kataloga možda učinila da tehničari koji su radili na tim komponentama budu navedeni da ugrade ove elemente na pogrešnim mestima.

U tom slučaju, funkcija sistema sigurnosnih pojasa verovatno može postati neadekvatna u slučajevima nezgoda. Kako bi sprečili rizike, radi se kompletna provera ovih veoma važnih segmenata u svim modelima automobila 918 Spyder. U zavisnosti od rezultata ove provere, kompanija će verovatno zameniti ove šrafove u nekim od vozila. Zbog predostrožnosti, Porsche tretira ovu situaciju kao povlačenje iz sigurnosnih mera i kontaktiraće ovom prilikom sve vlasnike, dok je greška u katalogu već ispravljena."

Kompaniji Porsche treba aplaudirati zbog ovog poteza i pozdravljamo njeno predviđanje, kao i pokušaje da se po ovom pitanju sve osigura na pravi način.

Opet, sa druge strane se nameće mišljenje o čemu li je Porsche mislio? Zar oni nisu momci koji se odnose na ono što mi nazivamo germanskom preciznošću? Zato što je zamena nekoliko šrafova smeštenih na pojasevima kompletno i totalno neprihvatljiva.

Ali sve je u redu, Porsche je takav brend da mu je sve odmah oprošteno, uz želje da nikada, baš nikada, ne prestanu da budu to što jesu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group