Porsche 918 ne mora da strepi do 2025. godine

Više slika

Više slika

Uprkos tome što su nove generacije hiperautomobila Aston Martin i Mercedes-AMG iza ugla, kompanija Porsche najavljuje da neće ubrzavati naslednika svog modela 918 Spyder...

U jednom razgovoru sa medijima na sajmu automobila u Ženevi, glavni i odgovorni direktor brenda Porsche, Oliver Blum, izjavio je da je novi hiperautomobil još uvek daleko.

Najavljeno je da će Aston Martin Valkyrie i Mercedes-AMG Project One modeli biti dostupni na tržištu do kraja dekade. Nakon 2022. godine, potpuno električni model McLaren P1 automobila dobiće trećeg naslednika u svojoj novoj generaciji hiperautomobila.

Bilo kako bilo, ukoliko se nemački brend drži svoje istorijske linije, naslednik modela 918 možda neće ugledati svetlost dana sve do 2025. godine, što znači da se mogu očekivati tri potpuno nova hiperautomobila simultano lansirana, P1, LaFerrari i 918.

Šta više, Blum je izjavio da se njihov brend veoma raduje izlasku Mercedes i Aston Martin modela, jer će to stvoriti sjajan takmičarski duh koji će biti dodat segmentu.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group