Porsche 911 Carrera predstavlja "budžetski" 911 R model

Više slika

Više slika

Kompanija Porsche održala je svoje obećanje za kreiranje modela daleko više orijentisanih ka vozačima i predstavila je tvrdokorni 2018. 911 Carrera T automobil...

Carrera T (Touring) može se smatrati budžetskom 911 R varijantom i preuzima inspiraciju od 911 T linije koja je nastala 1968. godine, sa trolitarskim motorom sa šest cilindara u liniji i dve turbine, koji je prvi put predstavljen u Carrera varijanti, tako da nije dobila motosport mašinu sa unutrašnjim sagorevanjem kao serija R.

Ništa manje važno pomena jeste da ova jedinica i dalje isporučuje 370 ks zajedno sa 460 Nm obrtnog momenta između 1.750 i 5.000 motornih rotacija u minutu. Kada je opremljen sa standardnom manuelnom transmisijom, model Carrera T dostiže stotku za samo 4,3 sekunde, što je oko 0,1 sekund brže od standardnog modela 911 Carrera automobila, dok mu maksimalna brzina iznosi 300 km/h. 

Sa druge strane, automobil uključuje mehanički zadnji diferencijal sa mogućnošću zaključavanja, PASM Sport vešanje i opciju upravljanja na zadnjoj osovini.

Vizuelno Carrera T automobil razlikuje se od ostatka 911 porodice zahvaljujući novim oznakama, suptilnom grafičkom eksterijeru, specijalno kreiranim finišima sedišta i posebnim sistemom za otvaranje vrata u putničkoj kabini. Zavaljujući redukciji elemenata zvučne izolacije, Carrera T varijanta 911 linije teži svega 1.425 kg.

Nemačka kompanija otvorila je knjige porudžbina za svoj novi model, čija je početna cena zaustavljena na oko 87.000 evra, a ova cifra ne uključuje transport, procesuiranje i test vožnju.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno, a to je da legendarni nemački brend ostaje dosledan svojoj trkačkoj tradiciji i nastoji da svojim najvernijim kupcima podari još jedan model koji poseduje pravi sportski duh, pomešan sa iskonskim vozačkim iskustvom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group