Pogledajte kako izgleda fenomenalni Lotus Evija

Lotus kompanija je zaista sve impresionirala ovim električnim automobilom...

Radikalni Lotus Evija, zapanjio je ljubitelje automobila kada su njegove fotografije zvanično objavljene na internet. Lotus kompanija želela je da stvori superautomobil koji će imati neverovatne sportske performanse,ali i koji će biti potpuno bezbedan za okolinu, pa je tako rođen Evija model koji je potpuno električan.

Ovaj auto je još uvek u procesu razvijanja i u prozivodnju će ući tek sledeće godine, ali Lotus je objavio nekoliko detalja vezanih za ovaj auto koji čine da budemo vrlo nestrpljivi i da jedva čekamo da vidimo kako će se on ponašati na ulicama.

Evija model krasi fantastičan sprotski dizan koji sadrži mnoštvo spojlera, usisnika za vazduh i difuzora. LED svetlosna tehnologija igra veliku ulogu na ovom modelu, pa su sva svetla zamenjena LED sijalicama i pružaju neverovatnu vidljivost, ali i fantastičan futuristički izgled.

Električni motor koji se nalazi unutar automobila obezbediće vozačima da sa jednim punjenjem pređu 400 kilometara. Snaga koju će motor proizvoditi iznosiće 2000 KS, što omogućava da ovaj auto brzinu od 0 do 100 km/h postigne za 3 sekunde. Maksimalna brzina biće ograničena na 320 km/h, mada kreatori iz Lotusa kažu da bi auto mogao da ide mnogo brže.

Iako smo imali prilike da fotografije ovog vozila vidimo krajem 2019. godine, sada nam je Youtube kanal „CarWow“ pružio ekskluzivni prikaz ovog vozila koji nam detaljno pokazuje kako Evija izgleda spolja, ali i iznutra.

Pogledajte klip:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group