Počinje proizvodnja Infiniti Q60 modela

Više slika

Više slika

Otkada je Infiniti prekinuo proizvodnju svojih modela G37 kupe i kabriolet, svi sa nestrpljenjem očekuju njihovu zamenu.

Sada je konačno stigao taj momenat i zvanično je otpočela proizvodnja novog automobila ove kompanije - modela Q60. Infiniti je prvo otkrio svoj Q60 u formi koncepta početkom prošle godine na sajmu u Detroitu. Kompanija Nissan je predstavila svoju produkcionu verziju godinu dana kasnije na istom sajmu, ali je bilo potrebno sve do sada da fabrika u japanskoj prefekturi Točiđi završi sa pripremama i započne sa proizvodnjom.

Ovo odlaganje se desilo uglavnom zbog toga što je ovaj pogon morao da ugradi novu opremu potrebnu za kreiranje svog automobila. Instalirane su nove prese i oprema za izradu karoserije kako bi kreirale oštre nabore na telu Q60, i razvijeni su novi alati za proizvodnju jedinstvenih poklopaca za gepek, kreiranih od reciklirane kože na čeličnom ramu.

Kompanija Infiniti je takođe kompletirala i ugradnju inovativnih komora za farbanje, samo zbog Dynamic Sandstone Red boje, procesa njenog nanošenja i potpuno nove sisteme fabričkog osvetljenja i nadzora, kako bi što bolje nadgledali tokove izgradnje njihovih jedinica i osigurali kvalitet konačnog proizvoda.

Novi Q60 ulazi u tržišnu trku sa automobilima kao što su Audi A5, BMW 4 i Mercedes C-Class kupe, kao i Cadillac ATS kupe i Lexus RC. Ono što motiviše i pokreće Infiniti jeste novi trolitarski V6 twin - turbo motor koji je dostupan u dve modifikovane varijante sa 300 i 400 ks.

Proizvodnja novog Infiniti Q60 je počela u točidskoj fabrici kompanije Nissan, gde se linija ovih modela kreira više od 14 leta, počevši sa G35 koji je počeo da silazi sa trake 2002. godine. Između ostalih modela koji su još proizvedeni u Točiđi jesu Nissan 370Z i GT-R. Da bi izgradio seriju Q60, proizvođač je izabrao svojih 216 najveštijih zanatlija, od 4.500 radnika, koliko ih ukupno ima u fabrici.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group